Šventinį savaitgalį į Smiltynę poilsiautojai kėlėsi vangiai

Šventinį savaitgalį į Smiltynę poilsiautojai kėlėsi vangiai

Visą savaitgalį uostamiestyje ūžusi Jūros šventė poilsiautojams siūlė daugybę pramogų, tad daugelis į Smiltynės paplūdimį kėlėsi tik sekmadienį, kai buvo galima nemokamai aplankyti muziejus.

Dažniausiai žmonių srauto padidėjimas keltuose būna jaučiamas savaitgaliais, ypač saulėtomis dienomis, tačiau, pasak AB "Smiltynės perkėla" generalinio direktoriaus Mindaugo Čiako, šis savaitgalis nebuvo niekuo išskirtinis, Jūros šventės metu "Smiltynės perkėlos" darbas vyko sklandžiai, o didžiulio srauto žmonių tikrai nebuvo. "Kaip tik kitomis, saulėtomis dienomis būna didesnis srautas žmonių negu šį šventinį savaitgalį. Šis savaitgalis tikrai nebuvo niekuo įspūdingas ar išskirtinis", - pasakojo M. Čiakas.

Paskutinį liepos sekmadienį galėjome džiaugtis nemokamais muziejų lankymais, tad šią dieną dažniausiai AB "Smiltynės perkėla" susiduria su miniomis žmonių, plūstančių į Smiltynėje įsikūrusį Lietuvos jūrų muziejų.

"Visada, kai paskutinį mėnesio sekmadienį būna nemokami muziejų lankymai, jaučiame žmonių srauto padidėjimą, bet šį kartą jis tikrai nebuvo toks didelis kaip anksčiau. Grįžtančiųjų iš Nidos netgi eilė buvo tik iki vidurio kalno, tad maksimalus laukimas eilėje buvo ne didesnis nei pusė valandos", - sakė M. Čiakas.

Sekmadienį žmonės socialiniuose tinkluose dalijosi nuotraukomis su susidariusia dviratininkų eile Naujojoje perkėloje, tačiau, M. Čiako teigimu, bilietų pirkimo sistemos nestrigo. "Epizodinį didesnio srauto žmonių susidarymą mes galime visuomet surasti, galbūt tai kažką iš žmonių ir suerzina, kad šiek tiek reikia palaukti, bet tai nebuvo pastovus dalykas", - sakė M. Čiakas.

Šį šventinį savaitgalį iš Klaipėdos į Smiltynę buvo perkelti 25 tūkst. žmonių, o iš Smiltynės į Klaipėdą - 36 000. Tačiau užpraeitą savaitgalį iš Klaipėdos į Smiltynę kėlėsi 44 500 žmonių, o iš Smiltynės - 45 tūkst.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder