Sveikatos priežiūros centras taps solidžia poliklinika

Sveikatos priežiūros centras taps solidžia poliklinika

Nuo rugpjūčio 1-osios Klaipėdos sveikatos priežiūros centras bus vadinamas Klaipėdos miesto poliklinika. Pavadinimas keičiamas išplėtus teikiamų paslaugų spektrą ir sudarius sąlygas vienoje vietoje gauti pirminio ir antrinio lygio sveikatos priežiūros paslaugas.

Taikos pr. 76 veikianti įstaiga buvo sukurta 1997 metais, kai vyko sveikatos priežiūros sistemos reforma. Buvo sujungtos Klaipėdos miesto ligoninės, Vaikų ligoninės bei 1-oji vaikų poliklinikos. Be čia dirbusių apylinkių terapeutų, pediatrų, akušerių ginekologų, chirurgų, teikusių pirminio lygio paslaugas, centre liko rentgenas, echoskopijų kabinetas, Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius.

"Visas paslaugas kompensavome iš įstaigos lėšų, nes paslaugos buvo reikalingos Klaipėdos miesto gyventojams. 2000 metais, po ilgų diskusijų ir įrodinėjimo, licencija buvo papildyta leidimu teikti fizinės medicinos ir reabilitacijos paslaugas", - pasakojo įstaigos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė.

2002 metais buvo patvirtintas paslaugų sąrašas, kurias įstaiga privalo teikti, kad galėtų vadintis poliklinika. Pritarus Savivaldybei ir centro stebėtojų tarybai, buvo kryptingai siekiama, kad centras virstų visaverte poliklinika - pradėtos teikti akušerijos-ginekologijos, chirurgijos, echoskopijos, endokrinologijos, neurologijos, otorinolaringologijos, vaikų, vidaus ligų bei radiologijos paslaugos.

Šiuo metu įstaigoje dirba apie 300 darbuotojų, prisirašiusiųjų prie šios įstaigos miestiečių skaičius - per 50 tūkst.

Pernai miesto politikai padidino Klaipėdos sveikatos priežiūros centro įstatinį kapitalą 50 tūkst. eurų, už kuriuos įrengtas naujas akių ligų kabinetas, įsigyta reikalinga įranga. Šiemet įstatinis kapitalas padidintas dar 150 tūkst. eurų, kurie panaudoti endoskopijos ir kardiologijos įrangai įsigyti.

Pasak L. Venckienės, ateityje poliklinikoje galėtų būti teikiamos ir traumatologo, gastroenterologo paslaugos, nes joms nereikia didelių investicijų, o ir patalpų yra užtektinai.

Akcentuojama, kad pavadinimas didelių pokyčių neturės, nes klaipėdiečiams ir toliau bus teikiamos kokybiškos paslaugos, kurių spektras, tikimasi, dar plėsis.

"Tokios poliklinikos efektyvus veikimas, buvimas pietinėje miesto dalyje yra svarbus. Džiaugiuosi, kad nuosekliai einama kokybės didinimo keliu. Linkiu, kad paslaugų spektras dar labiau išplėstų galimybę miestiečiams daugiau dėmesio skirti savo sveikatai, prevencijai, profilaktiškai tikrintis savo sveikatą. Manau, kad specialistų kompetencija neturėtų kelti abejonės", - sakė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Teigiama, kad eilės pas gydytojus specialistus yra neilgos, pavyzdžiui, pas kai kurių sričių specialistus galima patekti jau kitą dieną, o ilgesnis laukimas vizito pas pagrindinius specialistus trunka apie savaitę.

Viena iš naujovių - prieš porą mėnesių pradėtos teikti budinčio odontologo paslaugos savaitgaliais ir šventinėmis dienomis. Paslauga kol kas naudojasi pavieniai miestiečiai, didelio antplūdžio nesulaukiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder