Švedijos karališkoji pora lankėsi Jūrų muziejuje

Švedijos karališkoji pora lankėsi Jūrų muziejuje

Prezidentė drauge su Švedijos Karaliumi Karlu XVI Gustavu ir Karaliene Silvija lankosi Lietuvos jūrų muziejuje bei delfinariume.

Lietuvos jūrų muziejuje įkurtame Delfinų terapijos centre šalies vadovė ir Švedijos Karalius bei Karalienė susipažino su šios terapijos principais, bendravo su terapijos centre dirbančiais specialistais ir čia besilankančiais vaikais. Centre taikoma Europoje unikali delfinų terapija skirta padėti negalią ir emocinių sutrikimų turintiems vaikams bei jų šeimos nariams. Švedijos Karalienė Silvija aktyviai bendrauja su negalią turinčiais jaunais žmonėmis visame pasaulyje, yra Pasaulinio vaikystės fondo, padedančio sunkias gyvenimo sąlygas patiriantiems vaikams, įkūrėja.

Prezidentė su Švedijos Karaliumi Karlu XVI Gustavu ir Karaliene Silvija prie Lietuvos jūrų muziejaus taip pat pasodino juodąsias pušis, kurios neleidžia vėjui išpustyti dirvožemio ir padeda sulaikyti kraštovaizdžio nykimą. Šalies vadovės ir Švedijos karališkosios poros sodinamos pušys simbolizuoja žmogaus pastangas atkurti ir išsaugoti Kuršių nerijos gamtą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder