Svarsto atsikratyti turto balasto

Svarsto atsikratyti turto balasto

Klaipėdos valdžios koridoriuose pradėta svarstyti, kaip racionaliau elgtis su Savivaldybei priklausančiu nekilnojamuoju turtu, kuris dabar yra atiduotas panaudai. Neva logiškiau jį būtų nuomoti ar net parduoti. Tačiau žadama, kad jokios staigios revoliucijos šioje srityje nebus. Pasak vicemero Artūro Šulco, kol kas tik vykdoma žvalgyba.

"Valstybėje šiuo metu vyksta tam tikras turimo turto įvertinimas. Viešai girdime, kad ministerijos ir kitos valstybinės institucijos siekia nusikratyti balasto ir taupiau naudoti turimus resursus, ieško galimybės nutraukti panaudos ir sudaryti nuomos sutartis, ar net tą turtą parduoti, kad gautų papildomų pajamų. Tad ir Klaipėdos savivaldybės administracija sudarė sąrašą, kiek mes turime tokių sutarčių. Kitaip tariant prasideda tam tikra žvalgyba", - po vakar vykusio darbinio pasitarimo komentavo vicemeras A. Šulcas.

Skaičiuojama, kad šiuo metu Klaipėdoje yra sudarytos 76 sutartys su įvairiomis organizacijomis, kurios yra gavusios Savivaldybės valdomas patalpas panaudai. Tai reiškia, kad šios organizacijos nemoka jokio nuomos mokesčio, tik padengia komunalines išlaidas ir prižiūri turtą.

"Pagal įstatymus panaudai patalpas galima nuomoti toms institucijoms, kurios atlieka tam tikrą valstybei ir savivaldybei reikalingą misiją", - priminė vicemeras.

Daugiausia, 34 panaudos sutartys, yra sudarytos su nevyriausybinėmis organizacijomis, 13 - su privačiomis mokyklomis ir darželiais, tiek pat su savivaldybės viešosiomis įstaigomis, 6 - su valstybinėmis institucijomis, po 5 su įvairiais labdaros ir paramos fondais bei politinėmis partijomis.

"Dabar aiškiai matome, kas kiek užima ploto, galime pradėti skaičiuoti, kokia galėtų būti vieno kvadratinio metro rinkos kaina. Galima pradėti svarstyti, kurias patalpas būtų racionalu parduoti ir t. t. Tačiau tikrai jokių radikalių žingsnių nebus. Manome, kad reikėtų eiti ne revoliucijos, o evoliucijos keliu. Tikrai nebus taip, kad vieną dieną panaudos sutarties turėtojai sužinos, kad jos nutraukiamos. Taip, kaip nutiko su maršrutiniais autobusiukais, nenutiks. Visiems reikia duoti laiko pasiruošti. Juolab kad tarp panaudos sutarčių turėtojų yra nemažai socialiai jautrių organizacijų, tad biurokratiniu kirviu mojuoti tikrai nesiruošiama", - ramino vicemeras.

Pasak jo, tiesiog pasibaigus vienos ar kitos panaudos sutarties terminui, bus kalbama apie galimas alternatyvas. Galbūt bus siūloma tas patalpas ir privatizuoti, o konkurse galės dalyvauti ir dabartiniai patalpų naudotojai.

Esą visai svarstytina galimybė pasekti šalyje plintančia mada, kai politinėms partijoms patalpos nuomojamos, o ne atiduodamos pagal panaudos sutartį.

Klaipėdos savivaldybė turi ir tokio nekilnojamojo turto, kurį nuomoja. Šiuo metu yra sudaryta 51 tokia sutartis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder