Šv. Jono bažnyčios statusas dar neaiškus

Šv. Jono bažnyčios statusas dar neaiškus

Rengiantis Šv. Jono bažnyčios atstatymui Klaipėdos senamiestyje specialiai suburta darbo grupė sprendžia, kokio statuso reikia siekti šiam objektui, kad jis galėtų gauti valstybės paramą.

Vicemerė Judita Simonavičiūtė informavo, kad yra suformuota kelių specialistų grupė, turinti įvertinti galimybę kreiptis dėl Vyriausybės nutarimo parengimo Šv. Jono bažnyčios atstatymui.

"Yra du keliai - kreiptis į Vyriausybę dėl atkūrimo statuso suteikimo Vyriausybės nutarimu, nes įstatymai šito dalyko nereglamentuoja. Kitas kelias, kuris yra reglamentuotas - Šv. Jono bažnyčios atkūrimą pripažinti valstybei svarbiu objektu", - pasakojo J. Simonavičiūtė.

Pasak vicemerės, miestas nutarė prisidėti prie bažnyčios atstatymo ir svarstoma prašyti ir valstybinės paramos.

"Bus prašoma iš valstybės tarsi dalinio finansavimo, paramos. Manome, kad projektavimas ir archeologija yra ta darbų dalis, kurioje valstybė galėtų padėti. Tačiau kol nėra projekto statuso, tol valstybė neturi pagrindo teikti kokios nors paramos. Darbo grupė renka visą reikalingą infomaciją, kurią pateiks Vyriausybei", - sakė mero pavaduotoja.

Anot jos, vien priimti Vyriausybės nutarimą gali užtrukti iki 9 mėnesių. O jei reikėtų Savivaldybei samdyti papildomų žmonių, kurie susistemintų ir pateiktų informaciją, tektų skelbti ir konkursą, tai dar užtruktų.

Darbo grupė ketina dar sykį rinktis po mėnesio, apžvelgs surinktą informaciją ir spręs dėl kreipimosi į Vyriausybę.

Beje, šių metų kovą po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, esą premjeras ištarė "taip" Šv. Jono bažnyčios atstatymo projektui. Tuomet teigta, kad Vyriausybė iki vasaros turėtų parengti šios bažnyčios atstatymo programą, kuriai įgyvendinti bus ieškoma lėšų ateinančių metų biudžete.

Pernai Savivaldybė paskelbė, kad Šv. Jono bažnyčia bus atstatoma tokio pat dydžio, kokia stovėjo prieš Antrąjį pasaulinį karą, su 75 metrų aukščio bokštu, nors uostamiesčio liuteronų bendruomenė jau buvo parengusi techninį projektą mažesnio tūrio bažnyčiai statyti. Kalbėta, kad autentiško dydžio Šv. Jono bažnyčios su bokštu atstatymas gali kainuoti apie 7,5 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder