Šv. Jono bažnyčiai reikalingas strateginis statusas

Šv. Jono bažnyčiai reikalingas strateginis statusas

Bus siekiama, kad Šv. Jono bažnyčia gautų valstybinės reikšmės kultūrinio objekto strateginį statusą ir paspartinti bažnyčios Klaipėdos senamiestyje atstatymo procesą.

Vakar specialiai Šv. Jono bažnyčios atstatymui Klaipėdoje suburta darbo grupė peržiūrėjo projektui parengti reikalingą ir kruopščiai surinktą medžiagą, diskutavo, ar jos pakaks siekiant gauti minėtą statusą. Taip pat buvo aptarta, kas vyks į susitikimą su Kultūros paveldo departamento vadovybe.

Vicemerė Judita Simonavičiūtė aiškino, kad reikiamų dokumentų paketas praktiškai yra parengtas. Dabar teliko klausimas, kas bus teikėjas: Klaipėdos miesto savivaldybė ar Kultūros ministerija.

"Gavome pakvietimą vykti į Kultūros paveldo departamentą. Susitikime su direktore Diana Varnaite pristatysime medžiagą, kurią surinkome atkūrimo projekto rengimui", - kalbėjo vicemerė.

Darbo grupės susitikime taip pat kalbėta apie specialiojo bei detaliojo planų korekcijas, kurių pareikalavo šv. Jono bažnyčios atstatymo projektas.

Kada preliminariai galėtų startuoti bažnyčios atstatymo darbai, pašnekovė atsakyti negalėjo - esą tai būtų neatsakinga.

"Kadangi po didelių paieškų archyvuose originalus bažnyčios projektas kol kas nėra surastas, teks pasistengti įrodyti Vyriausybei, kad mūsų surinktos medžiagos pakaks atkurti bažnyčią. Jei tai pavyks, tuomet kalbėsime apie terminus", - kalbėjo J. Simonavičiūtė.

Jei vis dėlto nebus gautas Vyriausybės pritarimas, greičiausiai Šv. Jono bažnyčios vietoje iškils maža bažnytėlė, kurios projektas Klaipėdos liuteronų bendruomenės iniciatyva jau yra parengtas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder