Suskaičiuos dailės palikimą

Suskaičiuos dailės palikimą

Uostamiesčio politikai pritarė siūlymui žengti pirmuosius žingsnius, kad būtų išsaugotas Klaipėdos miesto dailės palikimas. Pradžiai planuojama atlikti analizę, kiek mieste yra saugotinų meno kūrinių, bei juos skaitmenizuoti.

"Klaipėdoje yra sukuriama nemažai meno kūrinių, kurie, autoriui mirus, kur nors iškeliauja ar net dingsta", - minėjo Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Todėl buvo užsakyta Dailės palikimo išsaugojimo Klaipėdos mieste koncepcija ir veiksmų programa. Pagal ją siūloma visų pirma sudaryti dailininkų bei jų vertingų kūrinių registrą bei dailės kūrinius skaitmenizuoti.

Planuojama, kad tai turėtų būti atlikta iki 2017 metų pabaigos, o tuomet esą jau reikėtų apsispręsti, ar reikėtų tuos kūrinius kaupti ir eksponuoti specialiai tam skirtoje vietoje, ar tik apsiriboti skaitmenizavimu.

"Kol kas kalbame tik apie pirmąjį etapą. Kūrinių skaitmenizavimas - brangus dalykas, tam per metus reikėtų skirti 30 tūkstančių eurų", - minėjo N. Lendraitis.

Klaipėdos miesto tarybos Kolegijos nariai vakar pritarė tokiam žingsniui.

Koncepcijos rengėjai akcentavo, kad miestui reikalinga Klaipėdos kolekcija, nes tai taptų svarbia edukacine priemone moksleiviams ir studentams, traukos centru turistams, o svarbiausia - dailės kūriniai, susiję su Klaipėdos miestu ir kraštu, bus išsaugoti ateities kartoms.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder