Susibūrė dėl medžių išsaugojimo

Susibūrė dėl medžių išsaugojimo

Klaipėdiečiai seka kauniečių pavyzdžiu ir pasisako prieš medžių kirtimą. Trečiadienį uostamiesčio gyventojai su būgnais ir plakatais susirinko į taikią akciją prie paminklo vieningai Lietuvai "Arka".

Klaipėdiečiai baiminasi, jog mieste planuojama masiškai kirsti brandžius ir sveikus medžius. Pagal numatytus projektus, tokių gali būti šimtai.

Į savivaldybę kreipęsi miestiečiai konkretaus atsakymo nesulaukė. Tačiau jie nepraranda vilties ir tiki, kad kai kuriuos miesto medžius vis dar galima išsaugoti.

"Viso to pasekmė - projektai. Jie daromi Danės gatvėje, Atgimimo aikštėje, prie Bastiono tilto, Vydūno skvere. Skaudžiausia, kad per viešų projektų pristatymą niekada nekalbama apie medžių kirtimą. Žmonės sužino tik tada, kai pateikiamas projektinis svarstymas", - nusivylimo neslėpė asociacijos "Klaipėdos žalieji" pirmininkė Liudvika Kuzminčiūtė.

Jos teigimu, medžiai paprastai yra žymimi, o to gyventojai nepastebi. Anot jos, Klaipėda yra vienas iš taršiausių uostų Europoje, todėl vietos gyventojai nori išsaugoti unikalų uostamiestį.

Kita surengtos akcijos dalyvė Laura Čilinskaitė taip pat pasisakė už medžių išsaugojimą. Ji su bendraminčiais nori, kad verslininkų interesai nesusikirstų su visuomenės.

Prie paminklo vykusioje akcijoje praeiviams buvo paruošta peticija. Vien per pusvalandį už medžių išsaugojimą pasirašė 50 žmonių. Peticija keliaus į šešias organizacijas, tarp kurių yra Aplinkos ir Kultūros ministerijos. Ją turėtų išvysti ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad 47 medžius (beržus ir tuopas) ruošiamasi kirsti tarp Puodžių ir Bokštų gatvių esančiame skvere, kur bus pastatytas paminklas Vydūnui. Juos turėtų pakeisti 27 nauji - ąžuolas, japoninės magnolijos ir dekoratyvinės obelys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder