Suoliukus Skulptūrų parke remontuos

Suoliukus Skulptūrų parke remontuos

Jau prasideda turizmo sezonas, į Klaipėdos uostą pradeda plaukti kruiziniai laivai. Vienoje iš uostamiesčio reprezentacinių vietų - Skulptūrų parke - suoliukai, švelniai tariant, baisoki. Savivaldybės specialistai tikina, kad netrukus situacija pagerės.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė sako, kad ji nieko daugiau negalinti padaryti, tik pati kaip pilietė pavaikščioti po parką, pafotografuoti ir nuotraukas nusiųsti Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui.

S. Simanaitienė neneigia, kad suoleliai yra prastos būklės, bet sako, kad ne muziejus juos turi tvarkyti. Jis tik rašo raštus Savivaldybei ir gauna atsakymus, kad dabar nėra pinigų, kai jų atsiras, sutvarkys. Tokia problema iškyla kiekvieną pavasarį. Pernai suoliukai buvo nuimti, perdažyti ir vėl pastatyti.

"Parko paskirtis rekreacinė. Jame suoleliai tokie neturėtų būti, nes žmogui nemalonu atsisėsti", - pripažino moteris.

Beje, šiuo metu konkursą laimėjusieji architektė Margarita Ramanauskienė ir dizaineris Kęstutis Mickevičius rengia techninį Skulptūrų parko sutvarkymo planą.

Tačiau, kol jis bus pristatytas visuomenei, suderintas ir patvirtintas, praeis dar nemažai laiko. Tikimasi, kad projektą realizuoti atsiras galimybė, kai bus minima 200 metų sukaktis nuo senųjų miesto kapinių įkūrimo. Tos kapinės buvo pašventintos 1820 metų sausį. Į šią datą orientuojasi Savivaldybės Paveldosaugos skyrius, šio projekto užsakovas. Tad projektas galėtų būti realizuojamas 2020-aisiais - tada bus sutvarkyti ir suoleliai, ir visa kita infrastruktūra.

"Kai sutvarkysime parką, turėsime gražų traukos objektą miesto centre. Tačiau laukti trejus metus ir nieko nedaryti negalima. Į parką vaikštome kasdien, jis turi būti tvarkomas dabar nesiorientuojant į ateities perspektyvą. Teks dar kartą rašyti raštą Savivaldybei", - sakė S. Simanaitienė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova teigė, kad suoliukai Skulptūrų parke, jeigu jie yra sulūžę, tikrai bus suremontuoti.

"Tačiau naujais tų suoliukų nekeisime, nes yra numatyta įgyvendinti projektą", - sakė ji.

I. Nachčiunova tikino, kad pavasarį rengiamasi pradėti tvarkymo darbus, šiuo metu renkama informacija, ką kur reikia mieste patvarkyti. Pirmiausia bus dirbama ten, kur baisiausia, ir atsižvelgiant į prioritetus.

"Tikrai nelauksime tų trejų metų. Nusiųsiu specialistus, jie įvertins situaciją. Tokio signalo, kad ten kas blogai, dar nebuvau gavusi. Skulptūrų parkas - viena iš prioritetinių vietų", -sakė ji.

Redakcijai atsiųstas nuotraukas, kuriose užfiksuoti vargani suoliukai, nusiuntėme Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiajai specialistei Laimai Jūrevičienei.

"Vyko pirkimai, pasikeitė rangovas, dabar planuojame darbus. Juos pradėsime greičiausiai antrą gegužės savaitę. Esame nusimatę tvarkytis ir Skulptūrų parke", - sakė ji.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder