Sumažinę mokesčius surenka daugiau pinigų

Sumažinę mokesčius surenka daugiau pinigų

Sprendimas uostamiestyje gerokai atpiginti verslo liudijimus, o dalį jų net pardavinėti tik už simbolinį vieno lito mokestį, pasitvirtino su kaupu, teigia miesto valdininkai. Tad panašią mokestinę praktiką Klaipėdoje ketinama taikyti ir kitąmet.

Savivaldybės administracijos Mokesčių skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės teigimu, vien per aštuonis pirmuosius šių metų mėnesius už parduotus verslo liudijimus Klaipėdoje surinkta kone tiek pat lėšų, kiek per visus metus pernai - šiek tiek daugiau nei 1 mln. litų.

"Tai reiškia, kad sprendimas šiemet gerokai sumažinti verslo liudijimams taikomus įkainius pasitvirtino, - sakė J. Uptienė. - Iki rugsėjo pirmosios iš viso parduota beveik 4 tūkstančiai verslo liudijimų."

Anot jos, savo vaisių atnešė ir sprendimas dalį verslo liudijimų pardavinėti už minimalų vieno lito mokestį. Tokių šiemet Klaipėdoje nupirkti 33.

"Daugiausiai šių verslo liudijimų įsigijo laiptinių valytojai, kapaviečių prižiūrėtojai ir duobkasiai, dovanų pakuotojai. Anksčiau šių sričių specialistai arba visai verslo liudijimų neišsiimdavo, arba tai būdavo tik pavieniai atvejai. Tad realu, kad pradėjus verslo liudijimams taikyti vieno lito mokestį dalis klaipėdiečių legalizavo savo veiklą", - teigė valdininkė.

Pasak J. Uptienės, planuojama, kad daliai verslo liudijimų uostamiestyje ir kitąmet bus taikomas minimalus mokestis. Tiesa, jau ne vieno lito, o vieno euro. Mat nustatyti mažesnį nei vieno euro įkainį neleidžia šalies teisės aktai.

Beje, kitąmet tikriausiai minimaliu mokesčiu jau bus apmokestintos ne 25 veiklos, kaip šiemet, o 27. Įsigyti verslo liudijimus už vieną eurą gali būti leista ir arklių kaustytojams bei žemės ir miškų ūkio mašinų remontininkams.

J. Uptienė pažymėjo, kad kitų verslo liudijimų įkainiai Klaipėdos mieste keistis neturėtų - kainos į eurus bus keičiamos vadovaujantis matematine apvalinimo taisykle. Tiesa, dėl padidėjusio minimalaus atlyginimo keliais litais brangiau kainuos minimalaus mokesčio verslo liudijimai, skirti verstis viena ar kita veikla ne tik uostamiestyje, bet ir visoje Lietuvoje.

Numatytus verslo liudijimų įkainius ateinantiems metams dar turi palaiminti uostamiesčio Taryba.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder