Sulaukė baudos už nepadarytą pažeidimą

Sulaukė baudos už nepadarytą pažeidimą

Baudos kvitą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą galima gauti net ir jo nepadarius. Taip nutiko Klaipėdos rajone gyvenančiam garbaus amžiaus vyriškiui, kuris nepelnytos nuobaudos išvengė tik dukros dėka.

Į redakciją kreipėsi Jonas, kuris patikino į uostamiestį užsukantis vos keletą kartų per savaitę. Paprastai jam priklausantis sidabrinės spalvos "Audi" automobilis stovi garaže, tad liko labai nustebęs, kai sulaukė laiško su nuobauda už neva Klaipėdoje neleistinoje vietoje paliktą automobilį. Už tai senjorui būtų tekę sumokėti 15 eurų baudą.

Įtarimų kilo vyriškio dukrai, kuri nusprendė situaciją išsiaiškinti. Nuvykusi į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (AVPK) ji paprašė tyrėjos parodyti užfiksuotą pažeidimą. Padaryta klaida buvo akivaizdi - pažeidimą užfiksavę pareigūnai užrašė netikslų valstybinį transporto priemonės numerį.

"Parodė nuotrauką. Na, gerai, skiriasi tik raidė, bet kaip galima nematyti, kad vienas automobilis "Audi", o kitas - BMW? Vienas sidabrinės spalvos, o kitas - juodos. Nesulaukiau net atsiprašymo. Gal iš tiesų kiti žmonės taip susimoka nebūtas baudas?" - "Vakarų ekspresui" sakė pakalbinta ir susirūpinimo neslėpusi Jono dukra.

Policija padarytą klaidą pripažino. Vyriškiui priklausantis "Audi" automobilis iš tiesų jokioje neleistinoje vietoje nestovėjo ir jo savininkas nubaustas nebuvo.

"Buvo padaryta techninė klaida sistemoje įvedant transporto priemonės valstybinį numerį. Ji buvo ištaisyta ir nubaustas kaltas asmuo", - sakė Klaipėdos AVPK Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasūnas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder