Sukčių atakoms pabaigos nematyti

Sukčių atakoms pabaigos nematyti

Sukčiai toliau atakuoja Lietuvos gyventojus, siekdami neteisėtos finansinės naudos. Praėjusią savaitę šalies gyventojus užplūdo skambučių banga iš Afrikos, o štai vakar kai kuriuos gyventojus galėjo pasiekti melagingi elektroniniai laiškai.

Į redakciją kreipėsi klaipėdietė Lina. Moteris neslėpė nuostabos sulaukusi neva "Šiaulių banko" laiško apie pastebėtus "neteisingus prisijungimo bandymus" internetinėje bankininkystėje iš nežinomo IP adreso.

"Laikinai sustabdėme jūsų paskyrą dėl saugumo priežasčių. Mums reikia, kad atnaujintumėte savo sąskaitos informaciją, kad jūsų internetinė bankininkystė būtų iš naujo aktyvuota. Prašome atnaujinti savo informaciją šiandien prisijungę prie prisijungimo ir apsaugoti savo sąskaitą. Tiesiog patikrinkite, ar įvesta informacija yra teisinga. Jei nepateiksite teisingos informacijos arba nebus visiškai patikrinta, jūsų paskyra bus visam laikui užrakinta", - grėsmingai rašoma sukčių pranešime (tekstas neredaguotas).

"Vakarų ekspresui" susisiekus su "Šiaulių banku" buvo sulaukta atsakymo, kad bankas tokių laiškų savo klientams nesiunčia. Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorė Daiva Grikšienė ragino žmones ant sukčių kabliuko nepasimauti.

"Klientės gautas laiškas nėra niekaip susijęs su "Šiaulių banku" ir jo veikla. "Šiaulių bankas" gavo žinių, kad pradėjo plisti melagingi laiškai, pasirašyti banko vardu (siuntėjai [email protected]; [email protected] ir kt.). Juose pranešama apie neva neteisingus bandymus prisijungti prie interneto banko ir užblokuotą paskyrą. Laiškuose kviečiama paspausti nuorodą ir taip apsaugoti savo interneto banko paskyrą.

Atkreipiame dėmesį, kad Šiaulių bankas tokių laiškų nesiunčia. Prašome savo klientų jokiu būdu nespausti laiškuose pateiktos nuorodos. Apie melagingus laiškus savo klientus informavome banko tinklalapyje, socialiniuose tinkluose ir kitais kanalais", - teigė D. Grikšienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder