Suka galvą dėl konteinerių aplinkos

Suka galvą dėl konteinerių aplinkos

Planuojama, kad per artimiausius dvejus metus didžioji dalis Klaipėdoje esančių šiukšlių konteinerių bus pakeisti pusiau požeminiais. Tad miesto valdžia pradėjo rūpintis, kaip reikėtų užtikrinti tvarką tokiose aikštelėse, mat patirtis rodo, kad dabar ne visur susitvarkoma taip, kaip reikėtų.

"Žinome, kad ir vakarietiškuose pavyzdžiuose tos vietos yra pačios jautriausios. Visgi pastebima tendencija, kad didžiausia netvarka yra prie tų atliekų tvarkymo aikštelių, kurios priklauso didesnėms namų grupėms arba yra įrengtos viešose vietose", - po vakar vykusio pasitarimo minėjo Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Požeminių šiukšlių konteinerių aikštelės paprastai įrengiamos kiek atokiau nuo gyvenamųjų namų kiemų, tad ir svarstoma, kaip reikėtų apsidrausti, jog tvarka būtų palaikoma ir jose.

"Kai viešose vietose įrengiamos atliekų surinkimo aikštelės, yra pavojus, kad atvažiuos rajono gyventojai ir pripildys konteinerius, o paskui vieni į kitus rodys pirštais, kas aplinką priteršė", - svarstė A. Šulcas.

Pasak jo, kol kas nėra aiškių sprendimų, tačiau diskusijos jau prasidėjo. Svarstoma, kad gali tekti tikslinti kai kuriuos teisės aktus.

Dabar Klaipėdoje yra 1 000 atliekų surinkimo konteinerių aikštelių. Planuojama, kad, visame mieste įrengus pusiau požeminius šiukšlių konteinerius, jų liks tik 300.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder