STT: Klaipėdos savivaldybėje - galima korupcija

STT: Klaipėdos savivaldybėje - galima korupcija

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos dėl statybos darbų Klaipėdoje.

STT pranešė, kad tyrimas atliekamas dėl galimo kyšininkavimo ir papirkimo, organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei atliekant kitų objektų statybos techninę priežiūrą.

Įtarimai dėl galimo kyšininkavimo buvo pareikšti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausiajai specialistei ir bendrovės, atliekančios statybų techninę priežiūrą, valdybos nariui. Taip pat įtarimai dėl papirkimo pareikšti kitos statybų bendrovės generaliniam direktoriui. Antradienį buvo atliktos kratos įtariamųjų gyvenamosiose bei darbo vietose ir dokumentų poėmis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje.

"Kol atliekamas ikiteisminis tyrimas ir plačiau komentuoti negalime. Tačiau joks žmogus nėra sulaikytas, jokios kitos priemonės nėra taikomos. Artimiausiu metu turėtų paaiškėti kažkas naujo", - sakė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Socialinės infrastruktūros poskyryje yra 5 darbuotojos: vedėja ir 4 vyriausiosios specialistės. Savivaldybėje yra vykdoma korupcijos prevencija, tačiau, S. Budino teigimu, dėl specialistės, kurios darbas patraukė STT dėmesį, jokių signalų nebuvo gauta.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausioji specialistė reikalavo duoti ir priėmė kyšį už išskirtinę padėtį vienai bendrovei laimėti remonto darbų viešąjį pirkimą ir už palankumą vykdant tuos darbus. Įmonės lėšomis buvo apmokėta didžioji dalis šios valstybės tarnautojos buto remonto išlaidų.

Taip pat įtariama, kad statybų bendrovės generalinis direktorius davė didelės vertės (daugiau nei 250 MGL) kyšį statybų techninę priežiūrą atliekančiai įmonei už tai, kad techninis prižiūrėtojas, atlikdamas kito objekto rekonstrukcijos darbų techninę priežiūrą, laiku pasirašytų darbų atlikimo aktus ir nekreiptų dėmesio į nekokybišką darbų atlikimą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder