"Stiklainių" sumanytojai bankrutavo

"Stiklainių" sumanytojai bankrutavo

Praėjusiame dešimtmetyje daugiaaukščių pastatų komplekso miesto centre statybas suplanavusios bendrovės ambicijos žlugo galutinai - ji paskelbta bankrutavusia ir neįvykdžiusia milijoninių įsipareigojimų.

Kad UAB "Investicijų kvadrantas" nutraukia veiklą, savaitės pradžioje paskelbė Klaipėdos apygardos teismas, patenkinęs jos direktoriaus Dariaus Anužio ieškinį.

Bendrovė bandė įgyvendinti projektą, pagal kurį sklype Herkaus Manto g. 11, buvusio "Vaivos" kino teatro vietoje, planuota statyti šešis daugiaaukščius gyvenamosios ir komercinės paskirties namus. Jie dėl savo išvaizdos vėliau viešojoje erdvėje buvo pakrikštyti "stiklainiais".

Ambicingiems planams pritarė visi, išskyrus Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinį - tuometinis jo vadovas Naglis Puteikis atsisakė derinti detalųjį planą. Verslininkų ir paveldosaugininkų nesutarimai peraugo į kelerius metus užtrukusį teisminį ginčą, kurių metu teismas neskundžiamu sprendimu įpareigojo N. Puteikį planus suderinti. Jam atsisakius tą daryti buvo iškelta baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir teismo sprendimo nevykdymo, bet N. Puteikis buvo išteisintas.

Teisminiai procesai tikrai nebuvo naudingi projekto sumanytojams, paėmusiems milijoninę banko paskolą: statybos vis neprasidėjo, bendrovė ėmė klimpti į skolas. Dalis jų buvo padengta prieš metus, kai varžytynėse buvo parduotas "Investicijų kvadrantui" priklausęs buvusio kino teatro pastatas.

Bendrovės vadovas ne kartą viešai pareiškė, kad projektas buvo sužlugdytas dėl vieno politiko ambicijų.

Šių metų kovą D. Anužis kreipėsi į teismą dėl bendrovės bankroto. Pirmadienį jo ieškinys buvo patenkintas, sprendime nurodoma, jog "Investicijų kvadranto" veikla nutrūko, o nepatenkinti kreditorių reikalavimai įvertinti beveik 22 mln. litų.

"Tai ne tik bankai, yra ir valstybinių įstaigų. Inicijavusi bankrotą bendrovė jokio turto jau neturėjo, jį buvo atsiėmęs bankas ir pardavinėjo varžytynėse", - sakė bankroto administratorius Tomas Rimkus.

Nepatenkintieji sprendimu iškelti bankrotą jį per 30 dienų dar gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Panašiai įvykiai klostosi ir su bendrove "Memelio miestas", kuriai vadovauja tas pats D. Anužis. Iš varžytynių pardavinėtą jos turtą buvusioje "Laivitės" teritorijoje šį pavasarį įsigijo SEB bankui priklausanti Lietuvos nekilnojamojo turto valdymo bendrovė "Litectus". Po pastatais esančių dviejų žemės sklypų - 5,1 ir 0,1 hektaro ploto - nuomos teises "Memelio miestas" jau buvo perleidęs SEB bankui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder