Steigiamas Viešojo saugumo tarnybos padalinys Klaipėdoje

Steigiamas Viešojo saugumo tarnybos padalinys Klaipėdoje

Keičiama Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos struktūra, pertvarkant esamas tarnybas bei steigiant padalinį Klaipėdoje.

"Pakeitimai Viešojo saugumo tarnybos struktūroje daromi siekiant užtikrinti greitą ir tikslų jai pavestų funkcijų vykdymą bei patogią padalinių dislokaciją, kad ypatingų ar ekstremalių situacijų atvejais pareigūnai galėtų atvykti ir jas likviduoti kaip įmanoma operatyviau", - pažymi ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, pasirašęs atitinkamą įsakymą.

Įsteigus padalinį Klaipėdoje taip pat bus sudarytos galimybės papildomai vykdyti tokių valstybinės reikšmės objektų, kaip VĮ Tarptautinis Palangos oro uostas, AB "Klaipėdos nafta" terminalo apsaugą, konvojavimo funkciją, dalyvauti užtikrinant viešąjį saugumą regione.

Ministro pasirašytu įsakymu pertvarkomi ir kiti tarnybos struktūriniai padaliniai, steigiamos papildomos konvojaus kuopos Vilniaus ir Kauno daliniuose bei pertvarkomos šiuose daliniuose esančios Specialiosios paskirties ir Mobiliosios kuopos. Taip pat steigiamas Specialiųjų užduočių centras, kuris vykdys vidaus reikalų ministro, Viešojo saugumo tarnybos vado pavedimus ir nurodymus ekstremaliųjų situacijų atvejais. 

Viešojo saugumo tarnybos struktūros pakeitimai įsigalios nuo spalio 24 dienos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder