Statybininkams lazda atsisuko kitu galu

Statybininkams lazda atsisuko kitu galu

Laiku įrengti naujų policijos namų Palangoje nespėjusi bendrovė "Vėtrūna" ir toliau sukasi teismų karuselėje.

Policininkams nutraukus sutartį su bendrove ši juos padavė į teismą. Vis dėlto statybininkai turės atsiskaityti už gaišatį: Klaipėdos miesto apylinkės teismas policininkams iš restruktūrizuojamos bendrovės priteisė per 17 tūkst. eurų netesybų.

Šiandien šis teismas patenkino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato priešieškinį ir šiems iš "Vėtrūnos" priteisė 17 363 eurus netesybų (delspinigių).

Teismas konstatavo, kad teisėsaugininkų reikalavimas iš verslininkų priteisti delspinigius iš rangos sutarties yra pagrįstas, kadangi sutartis buvo nutraukta "Vėtrūnai" tinkamai neįvykdžius pagrindinės prievolės.

Istorija prasidėjo dar 2012 metais, kai kurorto pakraštyje ne pirmos jaunystės pastate įsikūręs Palangos policijos komisariatas panoro įsikelti į rekonstruotus buvusius poilsio namus Ganyklų gatvėje.

Tuomet konkursą darbams atlikti laimėjo "Vėtrūna", tačiau projektui įsibėgėjant pastebėta, kad atliekami darbai smarkiai atsilieka nuo planų. Prasidėję nesutarimai, vėliau sutarties nutraukimas peraugo į bylas teisme: į jį kreipėsi "Vėtrūna", kuri reikalavo rangos darbų sutarties vienašalį nutraukimą pripažinti neteisėtu.

4 mln. litų vertės rekonstrukcijos darbus pernai baigė kita bendrovė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder