Statomas didžiausio pasaulyje ekspedicinio-kruizinio laivo antstatas

Statomas didžiausio pasaulyje ekspedicinio-kruizinio laivo antstatas

Šių metų sausį, „Vakarų Baltijos laivų statykla“ (VBLS) su Norvegijos kompanija „Ulstein Verft AS“ pasirašė sutartį dėl ekspedicinio-kruizinio laivo antstato statybos projekto įgyvendinimo. Galutinis projekto užsakovas, pasaulinio lygio ekspedicinių kruizų ir nuotykinių kelionių įgyvendintojas, JAV kompanija „Lindblad Expeditions“.  

„Vakarų Baltijos laivų statyklai“ tai jau antras norvegų kompanijos „Ulstein Verft AS“ užsakymas.

„Su naujais projektais grįžtantys užsakovai – pasitikėjimo mūsų įmone ženklas. Šis užsakymas mūsų statyklai – įrodymas, kad pavyko užsirekomenduoti save kaip patikimą laivų statybos partnerį. Tikimės, jog aktyvų bendradarbiavimą tęsime ir ateityje“,- geromis žiniomis dalinosi UAB „Vakarų Baltijos laivų statyklos“ direktorius p. Vitalij Frolov.

Ekspedicinio-kruizinio laivo antstato statybos projekto pabaiga numatoma 2019 m. lapkritį, kuomet jis bus perduotas užsakovui, galutiniam laivo įrengimui. Naujos kartos, ekspedicijoms visame pasaulyje skirtas laivas, savo veiklą turėtų pradėti jau 2020 metų pradžioje.

Didžiausias pasaulyje ekspedicinis-kruizinis laivas yra išskirtinis savo projektu ir techninėmis savybėms, užtikrinantis visapusišką laivo funkcionalumą ir komfortą. Šis laivas bus aprūpintas visa tyrimams būtina įranga ir infrastruktūra: baidarėmis, slidėmis, nuotoliniu būdu valdomomis transporto priemonėmis, hidrofonais, vaizdo mikroskopais, povandeninio vaizdo kameromis. Taip pat planuojama įrengti sraigtasparnių nusileidimo platformą. Šis projektas unikalus ir savo technologiniais sprendimais, leisiančiais sklandžiai judėti atokiose, ledu padengtose poliarinėse vietovėse, kartu užtikrinant mažesnes degalų sąnaudas.  

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder