Staigmenos Mažvydo alėjoje džiugina praeivių akis

Staigmenos Mažvydo alėjoje džiugina praeivių akis

Idėja Šviesų festivalio metu nušviesti visą alėją kilo mados dizaino parduotuvės ir edukacijos erdvės „Hop&Shop“ kolektyvui.

Meilės dieną - vasario 14-ąją - prasidėjęs Šviesų festivalis neaplenkė ir Martyno Mažvydo alėjos.

Prie šios iniciatyvos prisijungė dar kelios Martyno Mažvydo alėjoje veiklą vykdančios įstaigos: prancūziško maisto parduotuvė „MiamMiam“, kavinė „Namai be gliuteno“, sveiko maisto baras ir kepyklėlė „Pas Betą, taip pat - „Kavos ir arbatos namai“ ir dienraščio „Vakarų ekspresas“ redakcija.

„Verslai, kurie prisijungė prie mūsų iniciatyvos, siekia, kad Martyno Mažvydo alėja būtų gyva, judėtų„, - sakė renginį organizuojančios parduotuvės „Hop&Shop“ projektų vadovė Edita Vigelytė.

Sveiko maisto baro ir kepyklėlės vadovė Beta Šukienė teigė, kad sulaukusi pasiūlymo prisijungti prie šios akcijos labai apsidžiaugė.

„Mes už šviesą. Gera kartu su kolegomis prisidėti prie šios iniciatyvos. Ji itin graži, todėl norėjome palaikyti“, - šypsodamasi sakė B. Šukienė.

Antrindama kavinės „Namai be gliuteno“ direktorė Loreta Želnienė svarstė, kad ši akcija gali paskatinti alėjos lankytojus susipažinti su neįprastais produktais.

„Ši iniciatyva svarbi. Šios akcijos pavadinimo reikšmė yra perkeltinė - „ApsiŠVIESK Mažvydo alėjoje“. Tai reiškia, kad ši akcija yra ir švietėjiška. Pavyzdžiui, mes papasakosime žmonėms apie gaminius be gliuteno“, - sakė L. Želnienė.

„Prancūzijoje yra įprasta kurti verslo bendruomenes. Atsidarėme čia prieš metus, tačiau niekas nesijungė. Ir štai vieną dieną mums pasiūlė prisijungti prie šios iniciatyvos.

Žinoma, sutikome! Beveik išsipildė vyro svajonė. Žinoma, liūdna, kad mūsų nėra tiek daug“, - kalbėjo prancūziško maisto parduotuvės „MiamMiam“ viena savininkių Rima Criou.

Daugiau nei 10 metų Lietuvoje gyvenantis prancūzas Olivier Criou teigė svajojantis apie Martyno Mažvydo alėjos verslo bendruomenės įkūrimą. Anot jo, panašių renginių, prie kurių prisijungtų šalia veikiančios įmonės, galėtų būti ir daugiau.

„Būtų gerai organizuoti bendrus renginius, kad Mažvydo alėja būtų gyva. Tokią mintį turiu, nes Prancūzijoje taip yra labai daugelyje vietų.

Mano tėvai turėjo parduotuvę Prancūzijoje. Toje gatvėje, kurioje ji veikė, buvo susibūrusi bendruomenė. Tai traukia žmones. Juk Mažvydo alėja yra vienintelė gatvė, kurioje žmonės gali laisvai vaikščioti!“ - sakė O. Criou.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder