Sportininkų vaistinę panoro išsaugoti

Sportininkų vaistinę panoro išsaugoti

Planų uždaryti Sportininkų vaistinę ir jų patalpas perduoti Klaipėdos savivaldybei nebebus bandoma įgyvendinti. Dabar žadama tik tiek, jog nebelieka tokios vaistinės kaip juridinio asmens, tačiau jos veikla vyks kaip ir vykusi.

Kitą savaitę vyksiančiame miesto Tarybos posėdyje vėl bus svarstomas Sportininkų vaistinės likimas. Praėjusio posėdžio metu bandymas šią vaistinę reorganizuoti, t. y. uždaryti, žlugo - politikai nusprendė šį klausimą išvis išbraukti iš darbotvarkės.

Šįkart į Tarybą bus grįžtama su kiek pakoreguotu reorganizacijos planu. Anot Savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, idėjos uždaryti Sportininkų vaistinę atsisakyta.

"Jei pritars Taryba, po reorganizacijos siūlome palikti tik vieną juridinį asmenį - Debreceno vaistinę. Ji veiklą vykdytų dviejose patalpose - ten, kur ji vykdoma ir dabar. Reikėtų atsisakyti dviejų etatų - nebeliktų Sportininkų vaistinės vedėjo etato. Ji buvo išreiškusi norą išeiti, be to, pagal pakoreguotą Valstybės įmonių įstatymą, kadangi ji vadovauja ilgiau nei 10 metų, toliau tų pareigų eiti nebegalės. Reikėtų ir mažiau buhalterių", - taupymo priemones dėstė E. Simokaitis.

PARAŠAI. Vietos žmonės surinko per tūkstantį parašų, kurie liudijo norą išsaugoti Sportininkų vaistinę. Eimanto Chachlovo nuotr.

Sportininkų vaistinės likimas gerokai įaudrino bendruomenę. Pasklidus žiniai, kad rengiamasi uždaryti vaistus gaminančią vaistinę Sportininkų gatvėje ir šią veiklą sukoncentruoti Debreceno gatvėje veikiančioje įstaigoje, buvo pradėti rinkti parašai, kad vaistinė nebūtų uždaryta.

Netoli jos gyvenantys klaipėdiečiai tvirtino, kad panaikinus vaistinę nukentės ne tik uostamiesčio senjorai, nuolat ten einantys reikalingų medikamentų, bet ir kitų miestų gyventojai, atvykstantys įsigyti vaistų viešuoju transportu.

Analogiškais teiginiais paskutiniame Tarybos posėdyje kalbėjo vietos bendruomenės atstovai ir net pačios vaistinės darbuotojai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder