Spaudos atgavimo dienai - lituanistų akcija

Spaudos atgavimo dienai - lituanistų akcija

Trečiadienį popiet netikėtai atgijo uostamiesčio Atgimimo aikštė. Į Klaipėdos miesto lituanistų metodinio būrelio kvietimą sudalyvauti žaibinėje jaunimo mobilizacijoje atsiliepė nemenkas būrys moksleivių.

"Pasitikdami Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną tokias akcija rengiame jau trečius metus. Dažnai mėgstama sakyti, kad jaunimas nebenori skaityti knygų, tad tokios akcijos vienas iš būdų atgaivinti skaitymo kultūrą", - sakė akcijos iniciatorės lituanistės Vilija Šeputienė ir Lilija Bručkienė.

Prieš tris metus, kai buvo surengta pirmoji tokia žaibinė jaunimo mobilizacija, visi moksleiviai vienu metu skaitė knygą, pernai sumanymas buvo kitoks - visi vienu metu rašė ant grindinio Kristijono Donelaičio tekstus.

Šių metų idėją organizatorėms pametėjo Justino Marcinkevičiaus išsakyta mintis, jog jis dar niekur nėra matęs paminklo knygai.

"Todėl ir nusprendėme, kad šiemet akcijos metu mokiniai Atgimimo aikštėje kurs gyvus paminklus knygai", - sakė Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokykloje dirbanti V. Šeputienė.

Akcijos organizatorės svarstė, kad galbūt ši akcija pagaliau padės tašką užsitęsusioms diskusijoms, ką daryti su Atgimimo aikšte.

"Atiduokite ją skaitantiesiems ir pastatykite čia paminklą knygai. Ko gero būtume pirmieji", - siūlė išeitų akcijos organizatorės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder