Spalvas autobusams rinks dizaineriai

Spalvas autobusams rinks dizaineriai

Noras suvienodinti Klaipėdoje kursuojančių autobusų išvaizdą sukėlė tiek politikų ir vežėjų diskusijų, kad net miesto Taryba nesiryžo priimti sprendimo, kokia spalva turėtų būti dažomos šios transporto priemonės.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad siūlymas autobusus papuošti miesto herbu, reklamą eksponuoti tik ant autobusų galo, ekologiškus autobusus dažyti žalios, pilkos ir oranžinės spalvos deriniu, o visus likusius - raudonai ir geltonai, sulaukė Savivaldybės Įvaizdžio komisijos pritarimo.

Spalvinė gama parinkta neatsitiktinai. Raudona ir geltona spalvos atspindės Klaipėdos miesto vėliavos ir herbo spalvas, vis dėlto ketvirtadienį vykusio Tarybos posėdžio metu politikams šios spalvos užkliuvo labiausiai.

"Raudonos irgeltonos derinys - senamadiškas, Stalino laikų dizainas. Manau, kad miestas turi puikių dizainerių, kuriems pasistengus galima padaryti puikų, šiuolaikišką dizainą", - sakė Tarybos narys Laisvūnas Kavaliauskas.

Kiti Tarybos nariai replikavo, jog nudažius autobusus raudona spalva, Klaipėda nebus išskirtinė - esą tokie autobusai važinėja keliuose šalies miestuose, o norėtųsi, kad uostamiesčio viešasis transportas būtų jo vizitinė kortelė. Politikams besiginčijant dėl spalvų, buvo juokaujama, kodėl gi nenudažius Klaipėdos autobusų visomis vaivorykštės spalvomis, kad kiekvienas rastų savo mėgstamą spalvą, - taip uostamiestis tikrai būtų išskirtinis.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovo Gintaro Neniškio, autobusų perdažymas bus nepigus malonumas - vienam autobusui teks skirti 1,5-2,5 tūkst. eurų, iš viso perdažyti teks 106 autobusus. G. Neniškis jau anksčiau buvo pabrėžęs, kad sprendimas dėl miesto autobusų išvaizdos turi įsigalioti nuo kitų metų sausio 1-osios, o autobusų perdažymas gali užtrukti iki 4 mėnesių, tad tikimasi, kad apsispręsta bus kuo greičiau.

Tarybos narių nuomonės išsiskyrė, tad nuspręsta pritarti tik daliai siūlymų: dėl reklamos talpinimo tik ant autobuso galo, dėl privalomų elektroninių švieslenčių autobusuose.

Savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus teigė, jog dėl spalvų bus tariamasi su įvairiais ekspertais, vežėjais.

"Bandysime priimti visiems tinkantį sprendimą. Galbūt tarsimės su dizaineriais, ruošime projektą taip, kad kiltų kuo mažiau klausimų, - sakė R. Mockus. - Taryboje išsiskyrė nuomonės, todėl sprendimas keliauja į administracijos lygmenį ir jos direktoriui teks apsispręsti, kokių spalvų autobusai važiuos mieste. Dėl spalvų bus dar didesnė diskusija, po jos ir bus sprendžiama. Norime tai padaryti kuo greičiau, kad spėtume iki sausio 1-osios pasiruošti."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder