"SOS vaikai" patalpų be kovos negrąžins

"SOS vaikai" patalpų be kovos negrąžins

Nors panaudos sutartis su Klaipėdos savivaldybe dėl Melnragėje esančių patalpų, kurioje 20 metų veikė organizacija "SOS vaikai", baigėsi dar liepą, niekas iš ten kraustytis neskuba. Atvirkščiai - bandoma įrodyti, kad sutartis dabar yra pratęsta neterminuotam laikui.

Taip Klaipėdos savivaldybės visuomeninės administracinių ginčų komisijos posėdžio metu situaciją piešė agentūros "Visos Lietuvos vaikai", trumpiau vadinamos "SOS vaikai", Klaipėdos fondo vadovė Virginija Kairienė ir jai talkinęs teisininkas. Jie tvirtina, kad sprendimas dėl disponavimo Savivaldybei priklausančiu turtu yra išskirtinai miesto Tarybos kompetencija. Tad esą Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė neturėjo teisės nepratęsti sutarties, nes šitaip politikai nebuvo nusprendę. Politikų tyla esą šiuo atveju gali būti traktuojama kaip sutikimas dėl sutarties pratęsimo.

Vienas pagrindinių argumentų, kodėl "SOS vaikai" negali būti iškraustyti iš Vaivos g. 23 esančių patalpų - nuo 2012 m. fondo vykdomas vaikų dienos centro projektas, finansuojamas iš valstybės lėšų. Pasak V. Kairienės, projektas turi būti vykdomas ne tik iki šių metų pabaigos, bet ir kitais metais, nes šitokia buvo sutartis su Socialinių reikalų ministerija. Tačiau Savivaldybės atstovai priminė, kad apie besibaigiančią patalpų nuomos sutartį buvo žinoma iš anksto. Apie tai esą buvo informuota ir ministerija. Taip pat priminta, kad V. Kairienei buvo siūlomos kitos patalpos, bet nė vienos jai netikusios.

Išvedžiojimai, esą kol politikai nepriėmė jokio sprendimo, panaudos sutartis tebegalioja, pasak Savivaldybės atstovų, - iš piršto laužti. Akcentuota, kad miesto Taryba gali arba pati priimti sprendimus, arba įpareigoti tai padaryti Savivaldybės administraciją. Funkcija dėl panaudos sutarčių pratęsimo arba ne esą ir yra deleguota Savivaldybės administracijos direktoriui.

Po ilgų ginčų minėta komisija nusprendė posėdį atidėti.

Melragėje esančias patalpas panaudos teise socialinei veiklai vykdyti "SOS vaikai" naudojo nuo 1994 m. Šiemet liepos 1 d. baigėsi nuomos sutarties galiojimas ir Savivaldybė nusprendė jos nebepratęsti. Motyvas - tokios veiklos, kokią vykdo fondas, miestui nereikia, nes per tuos 20 metų mieste yra įsteigta pakankamai dienos centrų.

Savivaldybės atstovai tikino, kad netoli jūros esančios 250 kv. metrų ploto patalpos, kurioms priskirtas ir maždaug hektaro dydžio sklypas, ir toliau bus skirtos socialinei veiklai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder