"SOS vaikai" parūpo ir politikams?

"SOS vaikai" parūpo ir politikams?

Melnragėje 20 metų veikusią organizaciją "SOS vaikai" siūloma iškeldinti į atsilaisvinsiančią A. Rubliovo mokyklą, o dabartinėse patalpose yra minčių įsteigti neįgaliųjų centrą ar net vaikų darželį.

Tokias mintis išsakė Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai vakar Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos iniciatyva surengtoje diskusijoje dėl fondo "SOS vaikai" likimo.

Jokių apčiuopiamų rezultatų surengtas pokalbis nedavė. Nors "SOS vaikų" palaikymo komanda buvo nemenka, ji neįtikino valdininkų į įstatymus ir galiojančią tvarką žiūrėti pro pirštus.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, jog nuo 1994 metų panaudos teise patalpas Melnragėje, Vaivos g. 23, socialinei veiklai naudojantis agentūros "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondas turi jas apleisti dėl elementarios priežasties - šių metų liepos 1 d. baigsis sutartis.

Valdininkų teigimu, nėra jokios galimybės pratęsti sutartį, nes patalpose buvo atlikti remonto darbai be statybos leidimo. Esą kadangi tai traktuojama kaip nelegali statyba, prireiks nemažai lėšų ir laiko, kol viskas bus įteisinta ir tik tuomet vėl bus galima svarstyti, ką daryti su tomis patalpomis.

Savivaldybės atstovai tikino, kad netoli jūros esančios 250 kv. metrų ploto patalpos ir toliau bus skirtos socialinei veiklai. Tačiau greičiausiai jau ne vaikų poreikiams tenkinti, nes vaikų dienos centrų mieste ir taip pakanka.

"Neseniai buvome Liepojoje ir matėme prie jūros įrengtas puikias patalpas neįgaliesiems, takeliai nutiesti prie pat jūros", - mintimis, kam būtų galima ateityje panaudoti Melnragėje esančias patalpas, dalijosi Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Taip pat buvo svarstoma, kad tose patalpose galėtų būti įsteigti senelių namai ar vaikų darželis.

Vis dėlto dabar pagrindinis galvos skausmas - kur iškeldinti fondą "SOS vaikai", nes jis iki šių metų pabaigos turi pabaigti vykdyti projektą, kuriam iš valstybės šiemet yra gavęs 70 tūkst. litų.

Agentūros "Visos Lietuvos vaikai", trumpiau vadinamos "SOS vaikai", Klaipėdos fondo vadovė Virginija Kairienė svajoja, kad valdininkai leis užbaigti projektą ir neskubins išsikeldinti, tačiau savivaldybės atstovai linkę laikytis galiojančios tvarkos.

"Suprantame, kad projektą reikia užbaigti. Mes galime pasiūlyti fondui patalpas A. Rubliovo mokykloje, kurias artimiausiu metu perimsime iš mokyklos. Kadangi yra numatyta, kad ten steigsis socialinių paslaugų klasteris, vietos atsirastų ir šiam fondui", - sakė A. Daujotienė.

TS-LKD frakcijos pirmininkas Arūnas Barbšys svarstė, jog tą laiką, kol valdininkai tvarkys formalumus, kad patalpų remontas Vaivos gatvėje būtų įteisintas, fondo būtų galima ir neiškraustyti.

"Ar geriau pusę metų, kol bus tvarkomi formalumai, patalpas laikyti tuščias ir dar samdyti saugos firmą? Geriau tegul fondas ten lieka tą laiką - bus pigiau", - variantą sugalvojo A. Barbšys.

Tačiau valdininkų teigimu, būtų per didelė rizika pasibaigus panaudos sutarčiai leisti fondui likti patalpose, kurios traktuojamos kaip nelegalios statybos objektas.

"Iki galo nieko neišsprendėme, bet bent jau pasikalbėjome", - reziumavo A. Barbšys.

Beje, šis fondas sulaukė ne vien šios frakcijos dėmesio. 13 Seimo narių taip pat parašė raštą, kuriuo prašoma uostamiesčio valdžios dar neskubėti iškeldinti fondo iš dabartinių patalpų.

"Tai jau politikavimas", - replikavo vakar vykusioje bevaisėje diskusijoje dalyvavęs ir Klaipėdos miesto tarybos narys Vytautas Lupeika.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder