SOS: Klaipėda skęsta žolėse

SOS: Klaipėda skęsta žolėse

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus (VTS) vedėja Kristina Vintilaitė sako, kad tokios situacijos dėl žolės nešienavimo prie daugiabučių namų uostamiestyje dar niekada nėra buvę. Skyrius neatsigina gyventojų skundų. Praėjusią savaitę VTS išsiuntė kreipimąsi į daugiabučių namų administratorius.

"Mes jau neapsikenčiame dėl žmonių skundų. Jiems visai nesvarbu, kad reikės mokėti pinigus už teritorijos tvarkymą. Šiemet užmirštas šienavimas, šie darbai prasideda tik dabar, taigi didžioji dalis miesto daugiabučių teritorijų yra nešienautos. Žmonės gąsdinami dėl erkių. Skambinantys žmonės sako bijantys vaikus išleisti į kiemą", - sakė K. Vintilaitė ir pridūrė, kad šiemet vasara šiuo požiūriu Klaipėdoje prasidėjo gegužės pradžioje.

Paklausta, kas atsitiko, kodėl šiemet masiškai plūsta skundai, ji teigė negalinti pasakyti: "Daugelį metų tai buvo įprasta ir šventa. Miesto tvarkymo ir švaros taisyklės reikalauja per vasarą nupjauti žolę ne mažiau kaip tris kartus. Jeigu gyventojai pageidauja, kad žolė būtų pjaunama dažniau, už kiekvieną tokią papildomą paslaugą turi susimokėti, į jų sąskaitas bus įrašytas papildomas euras."

Ne visur už teritorijų tvarkymą yra atsakingi administratoriai. Mieste yra apie 600 bendrijų, tačiau, pasak K. Vintilaitės, iš jų negauta nė vieno skundo. "Ko gero, jeigu jos pasiliko pareigą tvarkytis pačios, arba tvarkosi, arba kenčia. Mane džiugina, kad žmonės už teritorijų tvarkymą moka pinigus ir reikalauja, kad tokia paslauga būtų suteikta", - teigė VTS vedėja.

Skundai plaukia dėl daugiabučių administratorių, kurių dauguma pasiliko ir tvarkytojo teises, tik kai kurie jų sudarė sutartis dėl teritorijų tvarkymo su tokias paslaugas teikiančiomis įmonėmis.

Išaiškėjo ir kita problema - Viešosios tvarkos skyrius lengviau pasiekiamas gyventojams nei daugiabučių administratoriai, "apsiginklavę" autoatsakikliais.

"Žmonės labai pikti. Kai kurie rašo administratoriams ir raštus, bet visi tie raštai - kaip į šulinį. Gyventojai skundžiasi, kad negali nei rasti informacijos apie teritorijos tvarkymo grafiką, nei susisiekti su daugiabutį namą administruojančia bendrove, vadybininku, nes nurodytais telefonais neatsiliepiama arba nesuteikiama prašoma informacija", - kalbėjo K. Vintilaitė.

Kreipėsi į administratorius

Praėjusią savaitę VTS išsiuntė kreipimąsi daugiabučių namų administratoriams. Jį turėjo gauti net 16 bendrovių direktoriai.

Jiems priminta, kad, užtikrindami švarą ir tvarką tvarkomose teritorijose, jie privalo nupjauti žolę. Pagal Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimus, teritorijų žolės pjovimo periodiškumas - ne mažesnis kaip 3 kartai per vasaros sezoną. Taip pat turėtų būti skelbiami teritorijų tvarkymo ir valymo grafikai.

"Atsižvelgdami į šiuo metu labai padidėjusį gyventojų susirūpinimą švaria, tvarkinga ir jaukia aplinka, prašome svarstyti galimybę, viešai skelbiant teritorijų tvarkymo ir valymo grafikus, nurodyti, kada konkrečiose tvarkomose teritorijose bus pjaunama žolė.

Siekdami užtikrinti racionalų mūsų bendradarbiavimą ir asmenų skundų dėl nenupjautos žolės tinkamą, ekonomišką ir operatyvų nagrinėjimą, taip pat prašome el. paštu informuoti mus apie planuojamą žolės pjovimą tvarkomose teritorijose nurodant konkrečias teritorijas, datas, laikus ir pateikti teritorijų tvarkymo grafikus", - rašoma minėtame kreipimesi.

Priminsime, kad už žolės nešienavimą yra numatyta administracinė atsakomybė - įspėjimas ar bauda nuo 20 iki 140 eurų, už pakartotinį nusižengimą - bauda nuo 140 iki 600 Eur.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder