Socialdemokratų stovykloje - nesutarimai?

Socialdemokratų stovykloje - nesutarimai?

Ruošiantis artėjantiems savivaldos rinkimams pasigirdo gandų, esą Socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriuje įsiplieskė nesantaikos kibirkštis ir dalis narių planuoja į rinkimus eiti atskiru sąrašu.

Tokius gandus sakė girdėję ir kai kurie šios partijos atstovai, tačiau bent kol kas niekas tiksliai negali pasakyti, kurie konkrečiai nariai norėtų atsiskirti.

"Gerai, kad sėdžiu, o tai būčiau nugriuvusi", - neslėpė nuostabos partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė, iš "Vakarų ekspreso" išgirdusi, kokie gandai sklando mieste.

Ji tikino jokios trinties su kitais partijos nariais nejaučianti, esą rinkiminis dešimtukas jau suformuotas ir viskas vyksta sklandžiai.

"Nesutarimų buvo kitų miestų skyriuose. Dėl to ir buvo priimtas nutarimas, kad LSDP nariai negali rinkimuose dalyvauti kitose grupėse. Tokiu atveju jie turi būti šalinami iš partijos. Bet aš tikrai nenoriu tikėti, kad iš mūsų skyriaus kas nors ryžtųsi tokiam žingsniui", - kalbėjo L. Petraitienė.

Skyriaus pirmininkė neslėpė, jog kai kurių narių norėta atsikratyti, bet to padaryti nepavyko, tad ir jie buvo įtraukti į sąrašą.

"Net ir Vytautą Čepą įtraukėme į sąrašą. Vyko slaptas reitingavimas ir jis buvo įrašytas 16-uoju numeriu. Kodėl sakau netgi? Todėl, kad jis yra koloborantas - dirba išvien su Liberalų frakcija", - kalbėjo L. Petraitienė.

Net ir koloborantu išvadintas vicemeras V. Čepas neskubėjo patvirtinti, kad rinkimuose nebedalyvaus po socialdemokratų vėliava, tačiau neslėpė nuoskaudos dėl tokios žemos vietos sąraše.

"Jei dalyvaučiau rinkimuose ne kaip šio skyriaus narys, moraliai jausčiausi visiškai teisus. Man tai eilinis įžeidimas. Tikrai nesijaučiu tiek nukvakęs ar nenusipelnęs, kad būčiau tik tokioje vietoje", - pažymėjo vicemeras.

Pasak jo, jau ir praėjusiuose rinkimuose jis nenorėjo dalyvauti, tačiau esą buvo prikalbintas, kad reikia gelbėti partiją.

"Tada sakė, kad eisiu pirmu numeriu, nors atsidūriau 13-ame. Nežinau, kodėl viršūnėlės mane nuvertina. Dažnai man prikiša, kad aš esą išvien su liberalais. Aš visose partijose turiu draugų ir niekada nepainiojau draugystės su partiniais reikalais", - kalbėjo V. Čepas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder