Smiltynės sveikatingumo take - nauji įrenginiai

Smiltynės sveikatingumo take - nauji įrenginiai

Smiltynės sveikatingumo take neliko savanorių pastatytų medinių konstrukcijų, skirtų sportuoti ir ilsėtis. Kol miestas pieš Smiltynės miško parko vizijas, Kuršių nerijos nacionalinis parkas siūlo pastatyti bent keletą naujų įrenginių.

Smiltynės sveikatingumo takas įrengtas 1989 m. Algimanto Laurinaičio iniciatyva, bendradarbiaujant su sutrikusio intelekto jaunuolių darbo centru Klaipėdoje. Pakeliui jūros link buvo išdėstyti mediniai įrenginiai, skirti pailsėti ir sportuoti. Bėgant metams takas nunyko, medinės konstrukcijos suiro.

Visuomenininkų klubas "Mes galim" 2012 metais ėmėsi atkurti taką. Skirtingų profesijų ir amžiaus žmonės vėl pastatė įvairias medines konstrukcijas, sutvarkė aplinką. Smiltynės sveikatingumo takas tąsyk buvo atkurtas neišleidus nė vieno lito.

Klubo lyderis Andrius Ignatjevas pažymėjo, kad 2015 m. Smiltynės sveikatingumo takas buvo užbaigtas. "Tako įrenginius tąsyk perdavėme prižiūrėti Kuršių nerijos nacionaliniam parkui, kadangi takas yra jo teritorijoje. Klubas nėra atsakingas už tako infrastruktūrą ar plėtrą", - paaiškino pokalbininkas.

Praėjus vos ketveriems metams, Smiltynės sveikatingumo tako neliko. "Neaišku, iš kokios medienos buvo įrengtas takas, tačiau ji visiškai supuvo, sutrešo, įrenginiai apgadinti, jų dalys mėtėsi miške. Naudotis tako įrenginiais tapo nesaugu, todėl juos nurinkome. Iš viso buvo apie 20 įrenginių", - sakė Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser.

Trečiadienį Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė Smiltynės sveikatingumo tako perspektyvas aptarė su Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovais. "Tai pirmas mūsų susitikimas šiuo klausimu. Kalbėjome, kad toks takas yra reikalingas, tačiau Savivaldybės specialistai žvelgia kompleksiškai. Šioje teritorijoje numatyta įkurti miško parką. Savivaldybė ketina rengti jo koncepciją. Suprantama, kad tai neįvyks šį sezoną. Tad aptarėme idėją jau šį sezoną pastatyti bent 3-4 įrenginius, kurie pakeistų buvusias konstrukcijas", - kalbėjo A. Feser.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder