Smiltynėje bus naikinami miško kenkėjai

Smiltynėje bus naikinami miško kenkėjai

Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcija pranešė, kad gegužės 23-iąją, ketvirtadienį, didžiuliame plote iš orlaivio bus purškiamas preparatas kenkėjams naikinti. Pažymima, kad parą po šios operacijos žmonėms eiti į mišką nerekomenduojama.

Darbai bus atliekami Valstybinių miškų urėdijos užsakymu. Siekiama naikinti drugių verpikų vienuolių (jų vikšrai masiškai naikina pušynus) židinius. Bus purškiamas biologinis augalų apsaugos preparatas „Foray 76B“.

Operacija planuojama ankstų ketvirtadienio rytą (6–10 val.) arba vakare (17 – 21 val.), kai vėjo greitis būna mažiausias.

[CITATA]

„Gyventojams eiti į apdorotus plotus ir į 100 metrų zoną aplink juos galima tik praėjus ne mažiau kaip parai nuo purškimo iš oro. Žmonėms grėsmės apsinuodyti tikrai nėra, tačiau rekomenduojama ten nesilankyti tiems, kurie turi sveikatos sutrikimų ir yra jautresni aplinkai, taip pat mažamečiams vaikams, senjorams“, – portalui LŽ pasakojo KNNP direktorės pavaduotoja Lina Dikšaitė.

Anot jos, atkūrus Lietuvos nepriklausomybę tokio masto miškų purškimas Kuršių nerijoje bus atliekamas pirmą kartą. Jis apims net 460 hektarų teritoriją.

„Kalbame apie mišką, esantį į pietus nuo Senosios perkėlos iki pat Kiaulės Nugaros salos, išskyrus vieną „langą“. Jei bus purškiama anksti rytą, po mišką žmonės galės vaikščioti jau nuo penktadienio ryto, jei ketvirtadienio vakarą – nuo kitos dienos vakaro. Pamiškėse, prie dviračių tako bus pastatyti specialūs įspėjamieji ženklai. Pakartosiu, kad rizikos žmonėms apsinuodyti nėra, tačiau rekomenduojama parą vengti lankytis preparatu apdorotuose plotuose“, – kalbėjo L. Dikšaitė.

Siekiant apsaugoti vandens organizmus bus išlaikyta 50 metrų apsaugos zona iki vandens telkinių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder