„Smegenimis - Vakaruose, veidu - į Rytus“

„Smegenimis - Vakaruose, veidu - į Rytus“

Penktadienį Klaipėdos Liberalų sąjūdžio skyrius patvirtino Simono Gentvilo kandidatūrą į mero postą artėjančiuose savivaldos rinkimuose.

Skyriaus visuotinis susirinkimas rinkosi tarp dviejų kandidatų - dabartinio miesto mero Vytauto Grubliausko ir Seimo nario Simono Gentvilo. Po slapto balsavimo estafetę kituose rinkimuose skyriaus nariai patikėjo S. Gentvilui.

„Tęsti ilgalaikę miesto pažangą sunku be pokyčių ir atsinaujinimo. Klaipėdos liberalai atsinaujina ir ateinančiuose rinkimuose būsime itin atviri - su daug naujų, politikoje dar nematytų veidų. Nuoširdus dėkui Vytautui Grubliauskui už dvi rezultatyvaus vadovavimo miestui kadencijas. Vytautas yra mano politinis mokytojas, tad gal kiek simboliška, kad estafetę iš jo perimu būtent aš“, - skyriaus rinkimų rezultatą įvertino politikas S. Gentvilas.

Kalbėdamas apie savo prioritetus, Klaipėdoje liberalas įvardijo, kad Klaipėda savo smegenimis turi būti Vakaruose, bet veidu atsisukusi į Rytus.

„Turime tapti Rytų šalių krovinių, prekybos, atostogų, švietimo, analitiniu centru. Kas antra Klaipėdos šeima dirba darbuose, susijusiuose su uosto veikla, todėl savivaldybė turi aiškiai suprasti uosto įmonių konkurencingumą ir pragmatiškai, neperžengdama raudonų linijų, tapti tiltu tarp Rytų ir Vakarų pasaulių. Vakarietišką dvasią miestas turi įgauti modernizuodamas savo švietimą nuo apačios iki viršaus, išplečiant savo turistines zonas ir pritraukiant investicijas į savo unikalų miesto centrą“, - akcentavo parlamentaras.

Kandidatas į Klaipėdos merus siūlo išmokti dažniau sakyti „taip“.

„Klaipėdos potencialas yra kaip suspaustos spyruoklės. Jos išspriegs, tik jei sugebėsime priversti biurokratiją pranokti jos klientų lūkesčius ir tapti kiekvieno verslo ar kūrybiškos idėjos pagalbininke. Šiuos pokyčius įmanoma padaryti tik skubiai perkraunant Klaipėdos savivaldybės administraciją. Esamas savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas yra pasiruošęs įgyvendinti šias būtinas reformas“, - neabejoja Seimo narys S. Gentvilas.

Klaipėdos liberalų skyriaus pirmininkas, dabartinis savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas pokyčius vertina pozityviai.

„Vienas svarbiausių dalykų ir pagrindinių tikslų - išlaikyti Klaipėdą liberaliu miestu. Frakcija ir skyrius dirba kaip puiki komanda, bet, žinoma, pokyčių miestui visuomet reikia. S. Gentvilas - drąsus ir veržlus jaunosios kartos politikas, kuris ir būdamas Seimo nariu nuoširdžiai dirbo Klaipėdos labui“, - įsitikinęs S. Budinas.

33 metų S. Gentvilas vidurinį išsilavinimą gavo Švedijoje, sociologijos bakalaurą studijavo Oslo universitete, Miestų vystymosi studijos baigtos Vienos universitete. Šiuo metu S. Gentvilas yra Seimo narys, Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininkas. Kandidatas į Klaipėdos mero pareigas yra vedęs, augina du vaikus. Žmona Šarūnė - architektė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder