„Smalsučiai“ šventė įkurtuves

„Smalsučiai“ šventė įkurtuves

Vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubas „Smalsučiai“ spalio 12 d. linksmai ir išradingai atšventė savo naujųjų patalpų įkurtuves.

17 metų gyvuojančiam klubui erdvius ir šviesius namus Herkaus Manto g. 47 suteikė Klaipėdos miesto savivaldybė, kurios atstovas administracijos direktoriaus pavaduotojas Oleg Marinič atvyko į šventę su dovanomis ir nuoširdžiausiais linkėjimais.

Linksmuolių ir smalsuolių peliukų sutiktas miesto meras Vytautas Grubliauskas prisipažino pirmą kartą esąs taip priimtas ir negailėjo šiltų ir padrąsinančių žodžių klubo bendruomenei, ypač tėvams, kurių gyvenimas, auginant „cukrinukus“, tikrai yra nesaldus. Meras linkėjo stiprybės ir dovanojo miesto vėliavą, kuri nuo šiol puoš klubo pastatą.

„Smalsučiams“ įsikurti savivaldybės suteiktose patalpose itin padėjo viena bendrovė, kuri, suorganizavusi labdaros futbolo turnyrą, visas surinktas lėšas – 10 000 Eur – skyrė klubo patalpoms įrengti. Gauta parama panaudota baldams įsigyti, šildymo sistemai ir santechnikai sutvarkyti. Klubo narių pastangomis patalpos tapo jauki ir maloni vieta naujiems susitikimams, paskaitoms, seminarams rengti ir įvairioms kitoms klubo veikloms.

„Smalsučių“ klubas vienija cukriniu diabetu sergančius vaikus ir jų šeimas ne tik Klaipėdoje, bet ir visame regione, be to, į savo organizuojamus renginius kviečia ir visos Lietuvos „cukrinukus“. Pagrindinis klubo tikslas – burti sergančius vaikus ir jaunuolius, jų šeimų narius, taip pat medikus ir kartu įveikti su šia nepagydoma, bet valdoma liga susijusius iššūkius. Nuo insulino priklausomi vaikai paprastai sunkiai integruojasi į visuomenę, todėl klubas visomis išgalėmis stengiasi šviesti visuomenę, bendradarbiauja su įvairiomis institucijomis spręsdamas cukriniu diabetu sergančiųjų problemas. Didžiausias klubo pasiekimas – šiais metais LR Seimo priimtas sprendimas visiems Lietuvos vaikams kompensuoti gyvybiškai svarbias ir kokybišką gyvenimą užtikrinančias insulino pompas, kurias naudojant išvengiama begalės dūrių.

Klubui antrus metus vadovaujantys Ina ir Darius Juotkai, taip pat auginantys cukriniu diabetu sergančią dukrą, visuomet yra kupini idėjų ir sumanymų. Pavasarį buvo atidaryta fotografijų paroda „Stipresni už diabetą“, vasarą organizuotos dviejų pamainų stovyklos vaikams ir tėvams, šiuo metu įgyvendinamas projektas „Pasidalintas skausmas lengvesnis“, pagal kurį išleista informacinių knygelių, bukletų naujai susirgusių vaikų tėvams, ugdymo įstaigų pedagogams, taip pat mokytojams organizuojamos paskaitos, kurių metų suteikiama žinių apie cukriniu diabetu sergančių ugdytinių išskirtinius poreikius ir galimybes, tėvai buriasi į savipagalbos grupes, vaikams vedamos dailės ir muzikos terapijos.

„Smalsučių“ klubas turi supratingų ir užjaučiančių draugų, reikalingiausiu metu pagalbos ranką tiesiančių rėmėjų, kurių indėlis atveria naujų galimybių, bet, kaip įkurtuvėse sakė klubo vadovas Darius Juotkus, „Niekas mums nepadės taip, kaip mes patys galim padėti vieni kitiems“. Svarbiausia, be abejonės, vienas kito palaikymas, nes pakelti sunkumus drauge daug lengviau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder