Slengiškiai siekia prisijungti prie Klaipėdos

Slengiškiai siekia prisijungti prie Klaipėdos

Iniciatyvūs slengiškiai, siekiantys prijungti Slengių gyvenvietę prie Klaipėdos, ėmėsi realių veiksmų. Pirmadienį jie kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybės administraciją prašydami išduoti lapus parašams rinkti.

"Bet kokia iniciatyva yra sveikintinas dalykas, nes laimi tik iniciatyvūs žmonės. Laikas parodys, ar jie pasieks savo tikslą ar ne", - po susitikimo su slengiškiais sakė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Administracijos direktorius pabrėžė, kad nelaiko šios idėjos iniciatorių priešais. Esą pagalių į ratus tikrai nekaišios ir suteiks žmonėms galimybę išsiaiškinti, kiek realiai Slengiuose yra norinčiųjų jungtis prie Klaipėdos.

"Dar pasitarsime su juristais, bet regis atsakymą dėl iniciatyvinės grupės įregistravimo bei lapus parašams rinkti turėtume išduoti per 20 dienų", - sakė S. Karbauskas.

Pasak jo, tokių spontaniškų rajono gyventojų pareiškimų, kad viena ar kita gyvenvietė nori prisijungti prie Klaipėdos kartas nuo karto pasigirsta. Tačiau paskutinis realus įvykis buvo kone prieš dvidešimt metų, kai prie Klaipėdos buvo prijungtas Tauralaukis.

"Tai nelengvas kelias", - S. Karbauskas svarstė, kad iniciatyvinei grupei nebus lengva pasiekti užsibrėžtą tikslą.

Vienas iš iniciatyvinės grupės narių slengiškis Rimantas Tamušauskas pasakojo, kad kol kas ši grupė vienija 13 gyventojų.

"Jau esame atlikę nedidelę apklausą ir matome, kad palaikančių mūsų idėją yra daug. Kiekvienas turi savo motyvą, tačiau nemažai yra idėjinių, kurie tiesiog mieliau būtų miesto, o ne rajono gyventojai. Juk realiai mes visi dirbame Klaipėdoje, tad norėtume būti pilnaverčiais miestiečiais", - pasakojo R. Tamušauskas.

Pasak jo, pagrindinės problemos, kurios ragina prašytis miesto prieglobsčio - prastas susisiekimas, neišvystyta infrastruktūra, švietimo bei ugdymo įstaigų stygius.

R. Tamušausko duomenimis, pakanka surinkti 10 proc. gyventojų parašų ir tada bus galima kreiptis į Vyriausybę, kad būtų pradėtos reikiamos procedūros. Tuomet esą turėtų būti inicijuota visuotinė gyventojų apklausa, savo nuomonę šiuo klausimu turėtų išsakyti Klaipėdos miesto ir rajono tarybos. Galutinį sprendimą turėtų priimti Seimas.

"Nėra viskas taip lengva, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio", - svarstė diskusijoje su slengiškiais dalyvavusi Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Kuprienė.

Tačiau ji sakė palaikanti gyventojų norą ieškoti galimybių gyventi geriau.

Anot jos, kalbų, kad reikėtų bandyti jungtis prie Klaipėdos miesto girdėti ir iš kitų gyvenviečių. Apie tai užsimena Jakų, Gindulių gyventojai. Tačiau realiausius žygius kol kas daro vadinamojo Kalotės-Purmalių-Žaliojo Slėnio trikampio gyventojai. Klaipėdos miesto taryba jau kreipėsi į Vyriausybę dėl galimybės prijungti šį trikampį prie Klaipėdos.

PALAIKYMAS. Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Kuprienė palaiko slengiškių norą tapti Klaipėdos miesto dalimi. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder