Slengiai sulauks naujo darželio

Slengiai sulauks naujo darželio

Artėjant naujų mokslo metų pradžiai, siekiama užtikrinti, kad vaikai grįžtų į tvarkingas, suremontuotas ikimokyklinio ugdymo įstaigas, kuriose saugu mokytis.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo Algirdo Petravičiaus, didesni ar mažesni remonto darbai buvo atliekami daugumoje švietimo įstaigų. Tačiau džiugu ne tik tai - šiemet šiose įstaigose galės mokytis daugiau vaikų, nes ten įrengiamos naujos grupės.

Nauja ikimokyklinio amžiaus vaikų grupė bus įrengta Veiviržėnų gimnazijos vaikų darželyje. Tam Savivaldybė skyrė beveik 5 tūkst. eurų. Savivaldybės lėšomis, už 51,3 tūkst. eurų, tinkamos sąlygos bus sudarytos ir naujai įrengiamoje grupėje ikimokyklinio amžiaus vaikams Pėžaičiuose.

Daug darbo įdėjo Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos darbuotojai, kurie, gavę beveik 2 tūkst. eurų finansavimą iš Savivaldybės lėšų, su tėvų pagalba taip pat įrengė vieną ikimokyklinio ugdymo grupę. Tai puikus pavyzdys ir kitiems.

Sparčiai besiplečiančiuose Slengiuose, pasak statybininkų, lapkričio mėnesį jau turėtų pradėti veikti 4 grupių (74 vietų) naujas darželis su valgykla. Į darželį bus priimami vaikai, kuriems priėmimo į darželį metais sukanka 2 metai, ir vyresni. Slengių darželio statyba Savivaldybei kainuos 597 tūkst. eurų.

Prieš naujus mokslo metus apšiltintas ir Kvietinių mokyklos-darželio pastatas, sutvarkyta teritorija. Šio pastato modernizavimas šiemet kainavo 78,6 tūkst. eurų.

Be to, už 39,3 tūkst. eurų suremontuotas ir didesniam lietui užėjus problemų keldavęs Gargždų lopšelio-darželio "Naminukas" vieno korpuso stogas.

Beje, praėjusiais metais naujoms ikimokyklinių įstaigų tvoroms rajono Savivaldybė skyrė 15,3 tūkst. eurų, o 2015 m. - 18 tūkst. eurų, tačiau nuo 2018 m. lapkričio 1 d. bus reikalaujama, kad ugdymo įstaigų teritorijas juosiančių tvorų aukštis būtų ne žemesnis kaip 1,5 m.

Pasak rajono Savivaldybės atstovų, daugumos įstaigų tvoros atitinka šiuos reikalavimus, tačiau, pavyzdžiui, Agluonėnų lopšelio-darželio "Nykštukas" ar Veiviržėnų gimnazijos vaikų darželio bei Pėžaičių skyriaus tvoros yra žemesnės nei 1,5 metro.

Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius pažymi, kad kai per tvoras negali perlipti pašaliniai žmonės, kai teritorija yra apsaugota, nėra niokojama aplinka, įrenginiai, todėl įstaigų bendruomenės drąsiau investuoja į teritoriją, stato žaidimų įrenginius ir pan.

Pavyzdžiui, Gargždų lopšelių-darželių "Ąžuoliukas", "Saulutė" ir Kretingalės lopšelio-darželio, kurių teritorijos jau anksčiau buvo aptvertos naujomis tvoromis, kolektyvų pastangos buvo įvertintos ir Švietimo ir mokslo ministerijos. Šie darželiai yra tapę edukacinių erdvių konkurso nugalėtojais tarp Lietuvos ikimokyklinių įstaigų.

Viliamasi, kad iki kitų mokslo metų visų rajono ugdymo įstaigų tvoros atitiks naujuosius reikalavimus.

"Aukštesne tvora aptverta teritorija neleis į ją patekti pašaliniams asmenims, kurie piktavališkai gadina įstaigų turtą, gali išgąsdinti vaikus. Žinoma, kartais trūksta lėšų tvoroms įrengti, tačiau ugdymo įstaigos galėtų surenkamą 2 proc. paramą investuoti į moksleivių saugumą", - teigė rajono vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder