Skendusios paauglės: "nepastebėjome ženklo"

Skendusios paauglės: "nepastebėjome ženklo"

Ketvirtadienio popietę Girulių paplūdimyje tik per plauką buvo išvengta siaubingos nelaimės. Maždaug 15 valandą ėmė skęsti draudžiamoje vietoje besimaudžiusios paauglės.

Dvi paauglės – viena 14-os, kita 15-os metų amžiaus – maudėsi įspėjamąja lentele su užrašu "Maudytis draudžiama" paženklintoje vietoje ir buvo jūros srovės įtrauktos į duobę.

Paauglės plaukti nemokėjo, tačiau drąsiai lipo į vandenį. Liudininkų teigimu, abi merginos buvo stiprios jūros srovės įtrauktos į duobę ir ėmė skęsti. Pastebėjęs skęstančias paaugles, šalimais poilsiavęs vyras šoko gelbėti keturiolikmetės: ištiesęs ranką ištraukė merginą į krantą.

Antroji skęstanti mergina mėgino išsigelbėti laikydamasi už greta buvusio plūduro, kuris žymėjo pavojingą duobėtą zoną. Į pagalbą buvo iškviesti Girulių gelbėjimo stoties darbuotojai, kurie ištraukė metais vyresnę paauglę į krantą. Jaunos merginos teisinosi nepastebėjusios ženklo, draudžiančio maudytis toje vietoje.

Į įvykio vietą buvo skubiai iškviesta greitoji medicinos pagalba, tačiau medikai jokių kūno sužalojimų ar rimtų sveikatos sutrikdymų neužfiksavo. Merginos atsipirko lengvu šoku.

Pasak Gelbėjimo stoties darbuotojų, toks skendimo atvejis oficialiais duomenimis yra pirmasis Girulių paplūdimyje per šį vasaros sezoną: „Oficialiai tai pirmas toks skendimo atvejis šią vasarą. Mes pastebime, kad poilsiautojai pamiršta sekti iškeltas vėliavas, įspėjančias apie didelį bangavimą ar štai tokius įspėjamuosius ženklus, nurodančius, kad maudytis tam tikroje vietoje pavojinga. Žmonės turėtų būti atidesni“, - situaciją komentavo gelbėtojas.

Gelbėtojai primena, jog poilsiautojams privalu atkreipti dėmesį į iškeltų įspėjamųjų vėliavų reikšmes: „Žalios vėliavos mes niekada nekeliame, nes jūroje visuomet esti pavojų. Tačiau iškelta geltona vėliava reiškia, kad maudytis nėra draudžiama, bet reikia būti budriems. Geltona vėliava iškelta kartu su raudona reiškia, kad gelbėtojai budi. Iškelta tik raudona vėliava – bangavimas yra labai stipus, jūroje pavojinga ir maudytis griežtai draudžiama. Labai svarbu stebėti, kurioje vietoje draudžiamais paženklintos ir kitos pavojingos zonos, jog būtų išvengta tokių beprasmių nelaimių, kaip šiuo atveju“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder