Skelbs poliklinikos architektūrinį konkursą

Skelbs poliklinikos architektūrinį konkursą

Šiuo metu baigiama rengti naujos Jūrininkų sveikatos priežiūros centro poliklinikos konkurso techninė užduotis. Planuojama, kad jau rugsėjį bus paskelbtas architektūrinis konkursas.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė sakė, kad prireikė šiokių tokių pakeitimų.

"Kai buvo daroma galimybių studija, į sklypą tada viskas kaip ir sutilpo. Naujoje poliklinikoje turėtų būti visai kitaip, ne tokios "kišenės", kaip dabar yra poliklinikose. Tos erdvės šiek tiek trūksta dėl užstatymo tankio ir buvo papildomai suformuota užduotyje, kad jeigu konkursinius pasiūlymus pateiks tokius, kad jie netilps į sklypą, reikėtų koreguoti detalųjį planą. Tai būtų perkama kartu ir į sąlygas įrašoma", - sakė J. Simonavičiūtė.

Jos nuomone, architektai gali į užduotį pažiūrėti įvairiai, todėl norima apsidrausti. Po konkurso, jeigu reikės, bus galima daryti tuo pačiu metu du veiksmus - ir koreguoti detalųjį planą, ir rengti techninį projektą.

"Įvertinant tai, kad Lietuvoje dar nė viena Savivaldybė postsovietiniais metais iš savivaldos lėšų to nedarė, manome, kad turi būti šiek tiek daugiau žiūrima į priekį, gerus 20-30 metų. Mes sutelpame į laiką. Mane labai gerai nuteikė tai, kad nuo dabar iki pastatymo reikėtų apie 3,5 metų. Taigi apie 2022 metus jau galėtume turėti šitą objektą", - vylėsi J. Simonavičiūtė.

Ji priminė, kad kai buvo jungiamos dvi įstaigos (Jūrininkų sveikatos priežiūros centras ir Stomatologijos poliklinika), buvo įvertinta, ar būtų geriau rekonstruoti senąjį objektą, ar statyti naują. Buvo konstatuota, kad geriau yra nauja statyba.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento vyresnysis patarėjas Vytautas Kovaitis sakė, kad naujos poliklinikos konkursas rengiamas kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriumi. Iš architektų Savivaldybė nusipirko konsultacinių paslaugų už 13 tūkst. eurų.

"Į tai įeina maketo parengimas, sąlygų vertimas į anglų kalbą, reklama tarptautiniuose puslapiuose, interneto puslapio sukūrimas ir kiti dalykai", - sakė V. Kovaitis.

Pasak jo, jau rugsėjį planuojama konkursą paskelbti. Atplėšti vokus su pasiūlymais ir juos įvertinti planuojama gruodžio mėnesį. Tada prasidės neskelbiamos derybos dėl darbų kainos ir trukmės. Konkurse prizines vietas užėmę projektai pasidalins ir 14 tūkst. eurų prizinį fondą.

Nauja poliklinika bus statoma sklype Birutės g. Šiandienos kainomis skaičiuojama, kad pastato vertė būtų apie 4 milijonus eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder