Siūlo nekeisti mokesčio už šiukšles

Siūlo nekeisti mokesčio už šiukšles

Jei uostamiesčio politikai pritars - ateinančiais metais klaipėdiečiams rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą liks tokios pat, kaip ir šiemet.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Jievaitienės, nedidinti gyventojams rinkliavų leidžia likęs nemenkas ankstesnių metų likutis.

Šių metų lapkričio mėnesio duomenimis, vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą ankstesnių metų likutis siekia per 2,2 milijono eurų.

"Šios perteklinės lėšos yra susikaupusios nuo 2008 metų, tad jas galime panaudoti daugeliui projektų vykdyti, pavyzdžiui, apmokėti pusiau požeminių konteinerių, stendų prie jų, apšvietimo įrengimą ir t. t. Tad tokioms reikmėms neprašome iš gyventojų papildomų pinigų, o naudojame likutį", - paaiškino R. Jievaitienė.

Tiesa, tam, kad gyventojams įmokos nedidėtų, jas politikų jau kelinti metai prašoma leisti sumažinti 5 proc. Tokias mažesnes įmokas klaipėdiečiai moka nuo 2015 m.

"Per tą laiką gyventojai įprato prie šios nuolaidos, jiems atrodo, kad tai normali įmoka", - minėjo R. Jievaitienė.

Jei politikai pritars šiam projektui, mokėtinos metinės vietinės rinkliavos įmokos bus mažinamos 5 proc. visiems vietinės rinkliavos mokėtojams už visą 2019 m. laikotarpį ir tai sudarys 260 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder