Siūlo leisti autobusuose vežtis didelius šunis

Siūlo leisti autobusuose vežtis didelius šunis

Klaipėdos miesto ūkiu ir aplinkosauga besirūpinantys politikai ketina teikti Savivaldybės administracijai siūlymą uostamiestyje liberalizuoti šunų vežimo viešuoju transportu tvarką.

Savivaldybės Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininko Audriaus Vaišvilos nuomone, dabar galiojanti tvarka Klaipėdoje dėl šunų vedžiojimo bei transportavimo yra per griežta. Todėl politikas užvedė diskusiją, ar nereikėtų kai kuriais atvejais jos liberalizuoti.

Jis siūlė panaikinti draudimą vedžioti šunis Skulptūrų parke bei sporto aikštynuose, tačiau kiti kolegos tam nepritarė.

"Suprantu, kad yra draudimas vedžioti šunis kapinėse, bet į tą sąrašą patenka ir Skulptūrų parkas, nors ten kapinės seniai neveikia. Be to, aš nieko blogo nematau, jei ir į kapines žmogus tvarkingai atsivestų savo augintinį. Gal reikėtų žmonėms leisti šunis atsivesti ir į sporto aikštynus, juk žmonės nori pabėgioti kartu su augintiniais", - siūlė A. Vaišvila.

Tačiau kiti komiteto nariai replikavo, esą dabartinė tvarka yra gera vien dėl to, kad lietuvių mentalitetas dar nėra pasiekęs tokio lygio, jog kiekvienas šuns šeimininkas surinktų viską, ką viešose vietose palieka jo šuo.

"Nueikite senamiestyje į tą vietą, kur stovėjo Šv. Jono bažnyčia. Vien šunų ekskrementai. Ar norite, kad ir Skulptūrų parkas taip atrodytų? Yra šventos vietos, kur šunims ne vieta", - savo nuomonę išsakė Lilija Petraitienė.

"Reikėtų išsiaiškinti, ką reiškia žodis "vedžioti" - tai toks veiksmas, kai šuo palieka ekskrementus. Taigi Skulptūrų parke tai yra draudžiama, bet pervesti šuns per parką niekas nedraudžia", - akcentavo Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Priminta ir tai, kad Skulptūrų parke yra įrengta šunų vedžiojimo aikštelė, tad esą einant iki jos tikrai niekas nedraudžia per parką pervesti šunį.

Kiti politikai replikavo, kad žmonių mentalitetą greitai pakeistų didesnės baudos. Vidmantas Plečkaitis svarstė, kad už paliktą šuns ekskrementą skyrus 500 eurų baudą, kitą kartą nebekiltų noras šitaip elgtis.

"Nereikėtų absoliutinti. Yra visokių žmonių. Tiesiog atitinkamos institucijos turėti labiau kontroliuoti", - pritarė Tomas Meškinis.

Nors ne visiems komiteto nariams patiko kitas pirmininko siūlymas - leisti miesto autobusuose vežtis didelius, 8-10 kg sveriančius šunis, visgi sutarta jį teikti svarstyti miesto Savivaldybės administracijai.

"Dabar galima vežtis nebent mažus šuniukus ir jie turi būti krepšyje arba šeimininkui ant kelių. O ką daryti tiems, kurie turi didelį šunį ir neturi savo automobilio?" - teiravosi A. Vaišvila.

Pasak jo, reikėtų priimti tokią tvarką, kad dideliam šuniui nupirkus keleivio bilietą, jį būtų galima vežtis autobuse.

"Bet būtinai reikia akcentuoti, kad toks šuo turi būti su antsnukiu", - replikavo L. Petraitienė.

"Ir ne tik ant snukio, bet ir kitame gale. Nes jei toks arklys "driokstels" autobuse, nežinau, kas bus, gal geriau tegul jis tai daro parke ar Donelaičio aikštėje", - juokavo V. Plečkaitis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder