Šiukšlintojai - greitesni už tvarkdarius

Šiukšlintojai - greitesni už tvarkdarius

Žmonės skundžiasi, kad miškelis prie vadinamojo Simonaitytės kalno paverstas šiukšlynu - balose plūduriuoja šiukšlės. Jų kalneliai pūpso ir netoli naujojo Centrinio Klaipėdos terminalo tvoros. Savivaldybės specialistai įsitikinę, kad padedant gyventojams kova su šiukšlintojais bus laimėta.

Parkelis prie Simonaitytės kalno, t. y. šalia Ievos Simonaitytės gatvės esančio kalno, kitaip vadinamo žaliuoju plotu tarp Statybininkų pr. ir Smiltelės gatvės, - viešoji erdvė, tad jį tvarkyti turi Klaipėdos miesto savivaldybės samdyti rangovai.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigia, kad sutartis su rangovu sudaryta, teritorija yra valoma, bet ne taip dažnai kaip vasarą.

"Ką galiu pasakyti? Tiesiog yra žmonių, kurių toks kultūros lygis. Kai tik gauname gyventojų skundų dėl šiukšlių, tuojau reaguojame - darome spaudimą rangovams. Turiu pasakyti, kad jie gana normaliai tvarkosi. Raginu žmones kreiptis ne į žurnalistus, o į mus. Dėl to parkelio skundų nebuvome gavę", - kalbėjo I. Šakalienė.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė informavo, kad teritorija prie I. Simonaitytės kalno tvarkoma tris kartus per savaitę - pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais. Tačiau tame rajone yra daug mokinių ir nemažai praeivių, tad jie labai greitai prišiukšlina. Pasak specialistės, trečiadienį ir minėto parkelio, ir I. Simonaitytės kalno teritorija buvo sutvarkyta.

KALNAI šiukšlių auga ir Minijos gatvėje, palei Centrinio Klaipėdos terminalo tvorą.

"Gal balose ir plaukioja šiukšlės. Įspėjau rangovus, kad apsiautų guminius batus ir išrankiotų jas. Jie tikrai sutvarkys, čia laikinas dalykas. Matyt, darbininkai tiesiog nebuvo pasiruošę lipti į balas, tad ir paliko ten šiukšles", - sakė J. Rimkienė.

Šiukšlių kalnai auga ir Minijos gatvėje, palei Centrinio Klaipėdos terminalo tvorą. Tačiau čia jau ne miesto Savivaldybei priklausanti teritorija, žemės sklypai išnuomoti, tad nuomininkai turi ir susitvarkyti.

Vakar Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistai išsiaiškino, kad sklypas, kuriame "steigiamas" nelegalus sąvartynas, priklauso UAB "Viremidos investicijos", ir pareikalavo susitvarkyti. Anot poskyrio vedėjo Viliaus Valio, sklypo savininkai žadėjo, kad likviduos šiukšlyną tą pačią dieną, t. y. penktadienį.

Beje, klaipėdiečių prašoma pranešti apie mieste netvarkomas teritorijas elektroniniu laišku adresu [email protected]. Pasak Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, taip būtų taupomos biudžeto lėšos, nes skyriaus darbuotojams nereikėtų važinėti po miestą ir ieškoti netvarkos patikrinimų metu. Be to, taip žymiai greičiau pasiekiamas teigiamas rezultatas.

K. Vintilaitės teigimu, pernai klaipėdiečių elektroninių laiškų dėka buvo pašalinta iš kiemų daugiau pamestų automobilių nei per visus penkerius ankstesnius metus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder