Šimtmečio vaikams - premijos ir dovanos

Šimtmečio vaikams - premijos ir dovanos

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė, kad pirmieji Klaipėdos rajone gimę ir registruoti Šimtmečio vaikai bus apdovanoti 100 eurų vertės premijomis ir originaliais Lietuvos šimtmetį primenančiais atminimo suvenyrais. Klaipėdos mieste atminimo dovanos bus teikiamos tik Vasario 16-ąją gimusiesiems Šimtmečio vaikams.

Idėja premijomis ir atminimo ženklais pagerbti Šimtmečio mažylius kilo Klaipėdos rajono vicemerei Violetai Riaukienei. "Norime pasidžiaugti visais naujagimiais, kurie šiais ypatingais Lietuvai metais gimė ar dar gims pirmieji visose vienuolikoje Klaipėdos rajono seniūnijų. Jiems skiriamos 100 eurų premijos, nes 100 metų sukanka atkurtai valstybei. Premijos skirtos iš Klaipėdos rajono savivaldybės mero fondo. Manome, kad naujagimių sulaukę tėveliai tikrai ras kur panaudoti pinigus, atminimo ženklai liks Šimtmečio vaikams. Taip pat pagerbsime ir naujagimius, gimusius Vasario 16-ąją", - sakė V. Riaukienė.

Sausio mėnesį, anot pašnekovės, bus renkama informacija apie naujagimius ir gaminamas atminimo ženklas, o dovanos bus įteiktos minint Vasario 16-ąją.

Klaipėdos mieste, pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriaus budėtojo, sausio 1-ąją gimė trys berniukai. Pirmasis šimtmečio vaikas gimė keturios minutės po vidurnakčio. Išskirtinio Klaipėdos miesto valdžios dėmesio šie mažyliai ir jų tėveliai nesulaukė. Klaipėdos meras tuo metu atostogavo, o jį pavaduojanti vicemerė Judita Simonavičiūtė taip pat naujagimių ligoninėje nelankė.

Pasak Savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės, Šimtmečio minėjimo komisijos pirmininkės Nijolės Laužikienės, uostamiestyje Šimtmečio vaikais bus vadinami tie mažyliai, kurie gims Vasario 16-ąją. Juos Klaipėdos miesto valdžios atstovai aplankys ir apdovanos specialiai šiai datai sukurtais atminimo ženklais.

Klaipėdos miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė pridūrė, kad visi Klaipėdos mieste 2018 metais gimusieji vaikai gauna gimimo išrašą, pažymėtą specialiu Teisingumo ministerijos parengtu Lietuvos valstybės šimtmečio atminimo ženklu. Anot vedėjos, per pirmąsias tris šių metų darbo dienas uostamiestyje jau registruotas 31 naujagimis, tačiau tik 4 - gimusieji jau šiais metais ir nė vieno sausio 1-ąją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder