Šiemet į kalėdinę muzikos šventę Geltonieji autobusiukai atveža per 400 gimnazistų

Šiemet į kalėdinę muzikos šventę Geltonieji autobusiukai atveža per 400 gimnazistų

Artėjančių Kalėdų proga kelių miestų rotariečiai dovanoja tradicinę šventę – profesionalios muzikos koncertą aktyviems, sąmoningiems ir motyvuotiems gimnazistams. Į renginį moksleivius tradiciškai atveža geltonieji mokyklų autobusiukai.

Jungtinių rotariečių pajėgų dėka šiemet į renginį pakviesti net 420 mokinių iš 34 Klaipėdos, Palangos, Neringos miestų ir Šilutės, Kretingos, Skuodo bei Klaipėdos rajonų gimnazijų – pilietiški, veiklūs, motyvuoti, sugebantys įkvėpti aplinkinius savo entuziazmu ir mokantys siekti numatytų tikslų.

Šį penktadienį, gruodžio 13 d. Klaipėdos koncertų salėje šiems moksleiviams bus pristatytas unikalus „Boléro – Extended” – šokio ir violončelių muzikos spektaklis pagal Maurice‘o Ravelio„Boléro“ muziką, kurį sukūrė Šeiko šokio teatras ir Klaipėdos violončelių oktetas, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus.

Renginio filosofija - ugdyti kultūringą, aktyvią ir pilietišką asmenybę bei matytilaimingą mokytoją, ugdantį ir brandinantį jaunąjį žmogų, mūsų tautos pasididžiavimą.Šią gražią ir prasmingą tradicija jau 15 metų, nuo pat 2005 - ųjų, inicijuoja RK „Aditė”, o iniciatyvą palaiko kiti Rotary klubai.

Šiemet akciją įgyvendinta kartu su Šilutės RK (prezidentas Viktoras Šileikis), Palangos RK (prezidentas Vytautas Staugaitis) ir Klaipėdos miestų Rotary klubai – RK „Concordia 1826” (prezidentas Saulius Savickis), Senamiesčio RK (prezidentas Rolandas Gajauskas) ,RK „Karalienė Luizė” (prezidentė Jurgita Gazarian), RK „Maris” (prezidentas Romualdas Jonaitis), RK „Klaipėda” (prezidentas Mindaugas Žilinskas).

“Artėjant Kalėdoms, visi, kas gali, stengiasi remti tuos, kam labiausiai reikia. Dažniausiai yra padedama materialiai.

Prieš 15 metų RK “Aditė” nusprendė įgyvendinti kitokią idėją – įvertinti ir paskatinti mokinius, kurie dalyvauja savanorystės veikloje, yra motyvuoti, aktyvūs, entuziastingi, t.y. tuos, kurie jau šiandien yra ir bus mūsų ateitis.

RK „Aditė“ vardu nuoširdžiai dėkojame Klaipėdos, Šilutės, Palangos Rotary bendruomenei, Klaipėdos senamiesčio "ROTARACT" (prezidentas Justas Alšauskas) ir Klaipėdos Tarptautiniam Rotaract klubams (prezidentė Šarlotė Bertašiūtė), kad ir vėlatvertos rotariečių širdys gerumui, įgyvendinant tradicinį kalėdinį projektą „Geltonieji autobusiukai“ – nuoširdžia emocija dalinosi Klaipėdos RK “Aditė” 2019 –2020 metų prezidentė Diana Šileikienė.

“Profesionalus muzikos menas daro didžiulį poveikį jaunai asmenybei, o ką jau kalbėti apie tuos moksleivius, kurie gyvena rajonuose ir neturi progų dažnai lankytis koncertų salėse – išgirsti, pamatyti gyvai atliekamų profesionalių atlikėjų aukšto meninio lygio kūrybą.

Mes labai tikimės, kad atvykęs jaunimas pajus kitokią kalėdinę nuotaiką, praturtės dvasiškai, patirs ne tik gerų įspūdžių,bet ir kūrybinių impulsų ateičiai,“ – teigia Koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė.

“Atrinkti mokinius nėra paprasta, vietų skaičius riboja mūsų galimybes, o norinčių išties būtų labai daug. Kasmet stengiamės pakviesti vis kitas jaunimo grupes iš daugiavaikių šeimų, jaunuosius talentus ir pan.

Šiais metais rinkome motyvuotą jaunimą, kuris yra veiklus savanorystės projektuose, kelia sau tikslus moksle ir kitoje veikloje, stengiasi siekti mokymosi rezultatų.

Gimnazistus atrenka mokyklų bendruomenės, kurioms nuoširdžiai dėkojame už bendradarbiavimą ir bendruomeniškumą, – sakė viena iš projekto organizatorių rotarietė Birutė Banevičienė.

Didžiųjų švenčių – Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų – laukimas mūsų skubančią kasdienybę praturtinadžiugaus kalėdinio šurmulio ir šviesios vilties.

Belaukdami kalėdinio stebuklo, pasidžiaukime, dėkokime ir dalinkimės...

Daugiau informacijos - RK ADITĖ Prezidentė 2019 - 2020 Diana Šileikienė, 8 612 24540

Projekto koordinatorė Birutė Banevičienė, mob. 8 612 04364

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder