Sezoną pradėjo Žvejo jūrmylės bėgimas

Sezoną pradėjo Žvejo jūrmylės bėgimas

Pramoninės žvejybos Baltijos jūroje sezono atidarymo proga šiandien Klaipėdoje pirmą kartą organizuotas Žvejo jūrmylės bėgimas.

Lengvosios atletikos mokyklos organizuotame bėgime dalyvavo 37 miestiečiai, kurie buvo suskirstyti į dvi kategorijas: suaugusiųjų ir vaikų, gimusių 2000 metais ir vėliau. Bėgikai įveikė 8,5 km maršrutą dviračiu taku palei Dangės upę nuo Tauralaukio iki Biržos tilto, po to, perbėgę tiltą, finišavo dešiniajame upės krante, ties Šiaurės ragu.

Pirmąją Žvejo jūrmylę greičiausiai įveikė nuolatinis įvairių bėgimų dalyvis, orientavimosi sporto entuziastas Agnius Čiapas. Jis atbėgo per 30 minučių ir 23 sekundes. Pasiekęs finišą A. Čiapas pasidžiaugė, jog bėgti vaizdinga trasa buvo smagu. Jis pastebėjo, jog bėgimas buvo daugiau kaip kilometru ilgesnis, nei buvo skelbta. Paskui A. Čiapą antrasis finišavo Justinas Laurinaitis, trečiasis - Vytenis Bučius. Vaikų kategorijoje greičiausi buvo Ugnė Žvinglytė, Dignas Stulpinas, Martynas Kilna.

Lengvosios atletikos mokyklos direktorė Asta Dirgėlienė pasidžiaugė, jog Žvejo jūrmylė papildė tradicinių bėgimų kalendorių vasarišku renginiu. „Žiemą bėgame Sausio 13-osios įvykiams skirtą bėgimą, pavasarį - Vilties bėgimą, rudenį, spalio mėnesį, tradiciškai rengiamas „Gintarinės jūrmylės“ bėgimas. Tikimės, jog vasarinė Žvejo jūrmylė taip pat taps tradiciniu sportiniu įvykiu“, - sakė A. Dirgėlienė.

Žvejo jūrmylės bėgikai buvo apdovanoti žuvimi kvepiančiais prizais ir pavaišinti žuviene Šiaurės rage šurmuliavusioje žuvies ir kitų ūkio produktų mugėje. Vienas iš renginio organizatorių - Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos vadovas Mindaugas Rimeikis  - pasidžiaugė sėkmingu pirmuoju Žvejo jūrmylės bėgimu ir dar viena švente uostamiestyje, akcentuojančia žuvininkystės verslą. „Šiais metais Klaipėdoje buvo paminėta Tarptautinė žvejo diena, išskirtinis dėmesys žvejams skirtas per Jūros šventę, Žvejo jūrmylės bėgimas užbaigia vasarinių renginių ciklą“, - sakė M. Rimeikis.

Pasak pašnekovo, šiuo metu Baltijos jūroje žvejoja 32 laivai. Priekrantėje versline žvejyba užsiima 30 įmonių, jūroje ir Atlanto vandenyne – 10-12 įmonių. Visoje Lietuvoje žvejybos ir žuvies apdirbimo versle dirba apie 10 tūkstančių žmonių.

Žemės ūkio ministro įsakymu paskutinę rugpjūčio savaitę Baltijos jūroje jau galima žvejoti su 8-12 metrų ilgio laivais, o nuo rugsėjo 1 d. - ir su ilgesniais laivais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder