Šeštadienį vyks akcija "Darom"

Šeštadienį vyks akcija "Darom"

Šį šeštadienį, balandžio 21-ąją, klaipėdiečiai kviečiami prisijungti prie pavasarinės švarinimo akcijos "Darom 2018". Tradiciškai akcijoje dalyvausiančių organizacijų ar pavienių asmenų prašoma iš anksto užsiregistruoti, kurią teritoriją jie norės tvarkyti.

"Užsiregistruoti reikia dėl labai paprastos priežasties, kad vežėjai žinotų, iš kur išvežti šiukšles", - paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Šiemet Klaipėdoje numatyta per 60 tvarkytinų teritorijų, jų sąrašą galima rasti Savivaldybės interneto puslapyje. Vakarykščiais duomenimis, dalyvauti akcijoje jau ruošiasi 28 organizacijos.

"Skaičius gali keistis, nes norinčiųjų užsiregistruoti laiškai dar plaukia. Ankstesnių metų patirtis rodo, kad visų teritorijų nepavyksta sutvarkyti šios akcijos metu. Jei pavyksta bent pusę - jau gerai", - sakė M. Poimanskis.

Jo žiniomis, dalis klaipėdiečių švarinimo akciją pradės anksčiau ir nelauks šeštadienio. Pavyzdžiui, kai kurių mokyklų moksleiviai šiukšlių rinkti planuoja eiti artimiausiomis dienomis.

"Smagu, kad atliekų mažėja, o talkininkų - ne", - pasidžiaugė vicemeras Artūras Šulcas. Tačiau jam kiek neramu, kad iki galo nėra išspręsta, kur dėti "Darom" metu surinktas padangas.

"Deja, tokių radinių akcijos dalyviai randa nemažai. KRATC kartu su kitomis šiukšlėmis paimti padangų negali, nes jos priskiriamos prie pavojingų atliekų. Tad akcijos "Darom" organizatoriai žadėjo patys pasirūpinti, kur vežti surinktas padangas. Tačiau akivaizdu, kad valstybė nėra iki galo išsprendusi nebereikalingų padangų klausimo. Juk jeigu jas būtų galima kaip butelius priduoti ir už tai dar pinigų gauti, tokių šiukšlių nesimėtytų", - svarstė A. Šulcas.

Atskirai prašoma rinkti ir senas baterijas bei akumuliatorius. Juos prašoma dėti į baltus maišus, pažymėtus specialiu logotipu. Maiše palikus savo kontaktinę informaciją ir pristačius šį maišą į artimiausią atliekų surinkimo aikštelę bus galima laimėti 50 eurų vertės dovanų kuponą elektronikos prekėms įsigyti. Akcijos pabaigoje žadama išrinkti 3 laimėtojus.

Akcijos dalyvius žadama aprūpinti šiukšlių maišais ir pirštinėmis. Pasak M. Poimanskio, užsiregistravusieji šiuo klausimu gali kreiptis į jį.

Kur kreiptis

Norintys dalyvauti akcijoje "Darom" kreipkitės į Marių Poimanskį, el. p. [email protected], tel. (8 46) 21 82 00.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder