Septyniems kultūros atstovams - "Bangolaužiai"

Septyniems kultūros atstovams - "Bangolaužiai"

Penktadienį Klaipėdoje paminėta Kultūros diena. Ryškiausiems 2016-ųjų uostamiesčio kūrėjams šia proga įteikti septyni apdovanojimai - originalios menininko Tomo Martišauskio skulptūros "Bangolaužiai".

"Metų atradimu" tapo dr. Tomas Kiauka už kultūrinio forumo inicijavimą ir kritinės minties formavimą. "Metų kūrėjas" - Linas Kutavičius už šviesų dizaino projektus Klaipėdos kultūriniuose renginiuose. "Metų inovatyviausiu projektu" tapo tarptautinis violončelės festivalis-konkursas. Apdovanojimą už renginio idėją ir inicijavimą gavo Mindaugas Bačkus.

"Metų kultūros įvykiu" išrinktas Klaipėdos, Neringos ir Palangos siekis tapti Europos kultūros sostine 2022 metais. Apdovanojimas už kūrėjų bei bendruomenės sutelkimą ir paraiškos "Susitikimų vieta" parengimą skirtas Godai Giedraitytei.

"Metų kultūros rėmėju" pripažinta UAB "Limarko grupė". Apdovanojimas už ilgametį kultūrinių projektų rėmimą įteiktas įmonės prezidentui ir generaliniam direktoriui Vytautui Lygnugariui. "Metų edukacinis projektas" - Klaipėdos lėlių teatras už paveikius ir profesionalius edukacinius projektus. "Metų kultūros darbuotojas" - Inga Norkūnienė už kultūros projektų inicijavimą ir sėkmingą įgyvendinimą, edukacinę veiklą.

Apdovanojimus kartu su partneriais įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė, kūrėjams juos įteikė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Paraiškas apdovanojimams, kurias galėjo teikti visi miesto kultūros ir meno atstovai, vertino Savivaldybės Kultūros skyriaus specialistai ir kviestiniai ekspertai.

Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis pasakojo, kad menininkams įteikti bangolaužiai yra Klaipėdos kaip neužšąlančio kultūros uosto, kūrybiškumo laisvės ir inovacijų simbolis. Ceremonijos metu taip pat išdalinti padėkos raštai kitiems aktyviems kultūrininkams.

Anot N. Lendraičio, Kultūros dienai, kuri pasaulyje minima balandžio 15-ąją, skirtų renginių ciklas vyko dvi savaites.

"Ankstesniais metais apsiribodavome apdovanojimų įteikimu, tačiau šįsyk nusprendėme labiau atkreipti Klaipėdos gyventojų dėmesį į uostamiesčio kūrėjus, tad surengėme akciją "Atvira kultūra". Įvairios kultūrinės įstaigos, meno kolektyvai, teatralai, muzikantai specialiai Lietuvos kultūros sostinei papuoštuose autobusuose jų keleiviams pristatė savo kūrybą", - pasakojo N. Lendraitis.

Pašnekovo įsitikinimu, akcija pavyko sklandžiai, kadangi pagrindinis tikslas - atkreipti žmonių dėmesį - buvo įgyvendintas.

Pastaraisiais metais uostamiestyje kultūrinių renginių tik gausėja. N. Lendraitis patikino, kad jų skaičius didės ir ateityje: "Kitąmet minėsime Lietuvos šimtmetį, ir tam rengiama speciali, daug renginių žadanti programa. Taip pat bus tęsiamos šiemet užgimusios iniciatyvos."

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder