Senjorai įveikė technologijų iššūkius

Senjorai įveikė technologijų iššūkius

Pasibaigė daug kantrybės pareikalavęs, tačiau didžiulį pokytį senjorams atnešęs projektas "Klaipėdos senjorų gyvenimo pokyčių iniciatyvos". Trečiadienį vyko paskutinė projekto paskaita apie viešuosius ryšius ir technologijų naudojimą. Užsiėmimas buvo transliuojamas per "Zoom" programą, tačiau po ilgų praktikos mėnesių senjorams pavyko susitvarkyti su šiuo iššūkiu.

"Truputį jaudinomės, tačiau prisijungti pavyko. Paskaitos medžiagą girdėjome puikiai, tačiau įsijungti kameras išdrįso ne visi", - kalbėjo Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos vadovė Kristina Buslajeva.

Paskaitos metu buvo svarstomas ir aptariamas klausimas, kaip informacija pasiekia senjorus. Pasidarius trumpą analizę paaiškėjo, kad vienas iš pagrindinių informacijos gavimo kanalų yra televizija. "Tačiau susumavus galutinius analizės rezultatus buvo išsiaiškinta, kad tai, ko neišgirstame per televiziją, dažniausiai sužinome iš dienraščių", - akcentavo vadovė.

Projektų vadovė Vilija Malakauskienė teigia, kad rugsėjo mėnesį prasidėjęs projektas buvo skirtas skatinti Baltijos apygardos bendruomenės aktyvumą. Projekto veiklos buvo orientuotos į lyderių mokymus. "Nebuvo labai lengva, tačiau įvyko dideli pokyčiai. Įveikėme tikrai nemažus naudojimosi šiuolaikinėmis technologijomis iššūkius", - apie projekto eigą pasakojo vadovė.

Senjorai išbandę technologines naujoves pasidalino savo įspūdžiais ne tik su savo šeimomis, bet ir su kitais bendruomenių nariais. "Šių aktyvistų dėka buvo "pramuštas" pirmasis ledas. Vėliau pasidarė drąsiau ir kitiems nariams išmėginti projekto siūlomas veiklas", - pasiektais rezultatais džiaugėsi pašnekovė.

Anot vadovės, šiuo metu yra susidaręs įspūdis visuomenėje, kad senjorų organizacijoms užtenka pašokti ir padainuoti. "Tačiau juk gyvenimas susideda iš daug daugiau įvairių dalykų ir veiklų. Juk reikalingos ne tik socialinės, kultūrinės ar sportinės veiklos. Galiausiai senjorai sudaro beveik trečdalį uostamiesčio gyventojų ir tai yra didžiulis skaičius. Todėl šių žmonių poreikių negalima ignoruoti. Galvodami vien apie jaunimą ir jo pritraukimą į Klaipėdą, negalime pamiršti ir tų, kurie sukūrė šį miestą", - apie pagyvenusių žmonių užimtumo svarbą kalbėjo V. Malakauskienė.

Senjorams labai trūksta gyvo tarpusavio kontakto, todėl šis projektas suteikė galimybę ne tik išmokti naujų dalykų, bet ir atvėrė didesnes ir saugesnes bendravimo per atstumą galimybes.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder