Seniūnaičiai pasiekė savo: gaus po 50 eurų

Seniūnaičiai pasiekė savo: gaus po 50 eurų

Klaipėdos savivaldybės taryba atsižvelgė į miesto seniūnaičių prašymą padidinti jiems skiriamas mėnesines išmokas iki 50 eurų. Ketvirtadienį tam buvo pritarta Tarybos posėdyje.

Visgi Savivaldybės administracijos specialistai apskaičiavo, kad seniūnaičių mėnesinės išlaidos siekia 35 eurus. Ties šia suma buvo apsistota Finansų ir ekonomikos komitete.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, seniūnaičiams reikia bent 20 Eur viešojo transporto bilietui arba kuro išlaidoms, 7 Eur ryšio paslaugoms o likusios sumos - kitoms kanceliarinėms bei pašto paslaugų išlaidoms. Be to, buvo siūloma seniūnaičius dukart per metus įpareigoti pateikti išlaidų ataskaitas.

Klaipėdoje yra 55 seniūnaitijos, tačiau šiuo metu seniūnaičių pažymėjimus turi vos 19 asmenų. Dar du baigia registracijos procedūrą. Apskritai seniūnaičių sueiga kas mėnesį norėjo gauti 200 Eur išmokas.


NORAI. Iš seniūnaičių sueigos pasigirdo pageidavimų, jog jų mėnesinė išmoka turėtų siekti net 200 eurų. Savivaldybės nuotr.

Tarybos posėdyje diskusijų netrūko. Ne vienas Tarybos narys teigė, kad net ir 35 eurų išmokos seniūnaičiams yra per mažos, todėl pačiame posėdyje siūlė didinti išmokas bent iki 50 eurų.

"Seniūnaičiams tenka daug darbo. Mes jiems mokame ne už darbą, o už išlaidas, kurias jie patiria darydami nemokamą darbą", - sakė Arūnas Barbšys.

Už kompensacijos sumos didinimą pasisakė ir Vytautas Čepas.

"Reikėtų į šį klausimą žiūrėti rimčiau. Reikėtų aprašyti, ką jie gali ir turi daryti. Jeigu duodame juokingai mažai pinigų, kokių dar ataskaitų reikia? Pati sistema yra absurdiška. 50 eurų yra menkavertė suma. Reikėtų mažiausiai šimto", - teigė jis.

Kitas Tarybos narys Saulius Liekis anksčiau pats ragavo seniūnaičio duonos. Jis sutiko, kad skiriama kompensacija už išlaidas gali būti didinama, tačiau norėjo pagrįstumo.

"Nusiminiau, kad nauji išrinkti seniūnaičiai pradėjo nuo atlyginimo. Reikėtų pradėti nuo darbų ir jais parodyti, kad seniūnaičiai yra reikalingi. Seniūnaitis pats turi ieškoti, o ne kažko laukti", - neabejojo S. Liekis.

Pasak Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, seniūnaičiai atlieka visuomeninį darbą, todėl prioritetas turėtų būti skiriamas ne darbo sąlygoms gerinti.

"Man nejauku ir gėda, kas vyksta - "pirmyn prie lovio" akcija. Dabar mane išrinko, ir iš karto reikalauju, kad darbo sąlygos būtų padarytos. 50 eurų suma nėra maža", - teigė vicemeras.

Už siūlymą didinti seniūnaičiams kompensacijas iki 50 eurų balsavo beveik visi Tarybos nariai.

INFORMACIJA

Vilniuje ir Kaune išlaidos seniūnaičiams neapmokamos, o kituose miestuose sumos labai skiriasi:

Šiauliai 29 Eur
Panevėžys 12 Eur
Kauno rajonas 7 Eur
Pakruojis 10 Eur
Jonava 6,66 Eur

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder