Senelių namams Melnragėje - pirmas pritarimas

Senelių namams Melnragėje - pirmas pritarimas

Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai, vakar apžiūrėję birželį atlaisvintas patalpas Melnragėje, Vaivos g. 23, sakė teiksiantys Tarybai siūlymą ten teikti senolių globos paslaugas.

Šiuo metu patalpos, Savivaldybės perimtos iš fondo "SOS vaikai", yra perduotos naudotis biudžetinei įstaigai Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centrui. Jo direktorė Rita Bratėnaitė-Vitkienė sakė, kad šią vasarą Melnragėje bus rengiamos stovyklos ne tik šį centrą, bet ir vaikų dienos centrą "Dienvidis", Dvasinės pagalbos jaunimui centrą lankantiems vaikams.

"Darysime ir bendras, ir atskiras stovyklėles. Stengsimės išnaudoti šią puikią vietą vaikų vasaros poilsio užimtumui. Vaikų turėtų būti nemažai - vien iš mūsų centro yra 35, iš "Dienvidžio" ir Dvasinės pagalbos jaunimui centro - po 20 vaikų", - kalbėjo R. Bratėnaitė-Vitkienė.

Pasak jos, įstaiga į patalpas investuos minimaliai - į vandens, elektros tiekimo įrenginius ir į aplinkos tvarkymą.

Komiteto pirmininkė Jolanta Skrabulienė sakė, kad, skyrus lėšų patalpoms sutvarkyti, pastatas bus tinkamas senelių globai. Juolab kad statinys jau daug metų yra socialinės paskirties.

"Viso pastato struktūra yra labai patogi, yra kabinetukai. Be to, aplink yra gamta. Čia galėtų būti apie 20 vietų senelių namai - šiek tiek sveikesniems, judresniems seneliams", - teigė J. Skrabulienė.

Ateityje, jos manymu, būtų galima kalbėti apie didesnę plėtrą - naujo pastato statybas gretimame, Savivaldybei priklausančiame, sklype. Esą jeigu viskas klostysis sklandžiai, naujojo pastato, kuriame būtų galima apgyvendinti 40 senelių, projektavimo darbai galėtų prasidėti dar šiemet.

Komiteto narys, socialinis darbuotojas Saulius Liekis sakė, kad paslaugos vaikams yra perkamos iš Šeimos ir vaiko gerovės centro, yra kiti dienos centrai, tad poreikis esą yra patenkinamas. Tačiau padėtis su senelių globa yra bloga.

"Eilėje į globos namus laukia net 80 žmonių. Manau, kad kai kurie tos eilės net nesulaukia. Daliai jų teikiamos paslaugos namuose, nes dėl senatvės jie vieni nebegali gyventi. Manau, kad ši vieta, kurioje yra tokia ramuma, senatvėje yra kaip tik, čia seneliams gyventi būtų labai gerai", - kalbėjo S. Liekis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder