Senamiestyje atsiras požeminių konteinerių

Senamiestyje atsiras požeminių konteinerių

Klaipėdos senamiestyje kitų metų pavasarį turėtų atsirasti požeminių konteinerių tinklas. Planuojama, kad jie turėtų būti įrengti 12 vietų.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė sakė, kad šiuo metu baigiamos svarstyti vietos, kuriose senamiestyje galėtų atsirasti požeminiai konteineriai.

Pasak jos, planuojama įrengti 12 požeminių konteinerių aikštelių. Dėl kai kurių vietų jau apsispręsta, dėl dalies dar diskutuojama.

"Šią savaitę vietos bus patvirtintos. Kai kur buvo diskusijų, ar galima įrengti konteinerius dėl esančių požeminių komunikacijų. Ieškome vietų, kurios būtų patrauklios ir pasiekiamos gyventojams, kad būtų padengta visa teritorija, kad nepažeistų jokių viešųjų ir privačių interesų", - sakė A. Velykienė.

Pašnekovė akcentavo, kad bus labai svarbi Kultūros paveldo departamento pozicija - ar specialistai numatytas konteinerių aikštelių vietas pripažins tinkamomis.

Savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė dar šių metų pavasarį pabrėžė, kad miesto centras ir senamiestis yra prioritetas planuojant įrengti požeminius atliekų konteinerius, nes čia gatvės siauros, pastatyti konteinerių nėra kur. Kyla daug problemų ir dėl automobilių statymo.

Šiuo metu jau žinoma, kad požeminiai konteineriai atsiras Naujojo Sodo g. 1C, Pylimo ir Tomo gatvių sankryžoje, Priešpilio g. (Kruizinių laivų terminale), Kūlių Vartų g. 5. Kitos vietos turi paaiškėti artimiausiu metu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder