Senamiestį užplūdo keistuoliai iš praeities

Senamiestį užplūdo keistuoliai iš praeities

Vieną saulėtą pirmadienio vakarą Klaipėdos senamiesčio gatvėse buvo galima išvysti neįprastą reginį - tarsi laiko mašina persikėlusi iš XV amžiaus Prancūzijos į šių dienų Klaipėdą grupė jaunuolių lankė gražiausias Klaipėdos senamiesčio vietas. Šie keistuoliai visą vakarą buvo lydimi smalsių žvilgsnių ir praeivių šypsenų. Įdomu, kas jie ir ką reiškia šis keistas jų pasirodymas?

Paaiškėjo, kad šio judėjimo/iniciatyvos organizatoriai yra Svajonių senamiesčio projekto autoriai, nutarę įsikūnyti į žmones iš praeities ir stebėti praeivių reakcijas. Kaip ir buvo tikėtasi, jaunimas sulaukė daug dėmesio, šypsenų ir prašymų kartu nusifotografuoti. Išvydę žmones, atrodančius neįprastai - taip, kaip žmonės atrodė seniau, miestiečiai negalėjo atitraukti akių - tai buvo neįprasta ir įdomu. Svajonių senamiesčio projekto autoriai kviečia klaipėdiečius žavėtis ne tik tuo, kas nauja ir nematyta, bet ir įvertinti tai, kas visada yra šalia mūsų. Persirengėliai lankėsi gražiausiose senamiesčio vietose - Anikės aikštėje, Meridiane, Friedricho pasaže, Senojoje perkėloje ir t.t. Jie tikisi, kad atkreipdami dėmesį savo nestandartine išvada bent šiek tiek atkreips dėmesį ir į šias išskirtines Klaipėdos senamiesčio vietas.

Keistai apsirengę žmonės iš karto sudomino miestiečius, o tuo tarpu kasdien  praeinant pro praėjusio amžiaus unikalų pastatą net akys net nepakyla į jį pažiūrėti. Svajonių senamiestis kviečia ne tik ieškoti Klaipėdoje to, kas nauja ir nematyta, bet ir atrasti tikrąją Klaipėdą ir jos senamiestį, pažinti jį ir didžiuotis savo miestu. Svajonių senamiesčio projekto autoriai mano, kad labai daug galima atrasti tiesiog pakėlus akis nuo telefono ir apsidairius - koks žavus ir unikalus yra Klaipėdos senamiestis, kaip gera jame būti, kaip gera gyventi Klaipėdoje!

Svajonių senamiesčio projektas skirtas parodyti, kokį gražų, savitą ir išskirtine istorija pasižymintį svajonių senamiestį klaipėdiečiai turi dabar, o ne tai, ką gali turėti rytoj. Klaipėdiečiai jau šiandien turėtų didžiuotis, kad gyvena šiame mieste ir tuo jausmu dalytis su savo artimaisiais ir visu pasauliu! Svajonių senamiesčio projektas sudaro galimybę dalytis jausmais ne žinute socialiniame tinkle, bet tikru, popieriniu, išskirtinai klaipėdietišku atviruku, specialiai pagamintu Svajonių senamiesčio projektui. Už atvirukus surinktos lėšos bus naudojamos Klaipėdos senamiesčio patrauklumo skatinimo idėjoms įgyvendinti. Tad išsiuntus tokį atviruką ne tik bus pamalonintas adresatas, bet ir prisidedama savo miesto senamiesčio patrauklumo didinimo.

Daugiau apie projektą galite sužinoti Facebook paskyroje Svajonių senamiestis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder