Senamiesčiui siūlo naują lengvatą

Senamiesčiui siūlo naują lengvatą

Siūlymas Klaipėdos senamiestyje ir centrinėje dalyje įrengiant naujus verslo objektus gerokai sumažinti reikalaujamų įrengti automobilių vietų skaičių patinka ne visiems miesto politikams.

Siūlomu sprendimo projektu išskiriama senamiesčio teritorija, nustatant joje automobilių stovėjimo vietų skaičių mažinantį koeficientą. Teigiama, kad pagal galiojančius reikalavimus dabar sunkiai realizuojamas arba praktiškai neišsprendžiamas automobilių stovėjimo vietų poreikis šioje miesto dalyje. Todėl esą verslui nekilnojamojo turto objektai senamiestyje ir centre tampa nepatrauklūs, investicijos neatsiperka ir senamiestis bei centrinė miesto dalis toliau merdėja. Todėl senamiestyje siūloma taikyti 0,5 proc. koeficientą, o centrinėje miesto dalyje - 0,75 proc. koeficientą.

"Paprasčiau tariant, jei pagal reikalavimus reikėtų įrengti 10 automobilių stovėjimo vietų, bet tai fiziškai neįmanoma, dabar pakaktų įrengti 5?" - miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu valdininkų teiravosi Audrius Vaišvila.

Jo kolega Vidmantas Plečkaitis svarstė, kad ši problema galėtų būti sprendžiama kiek kitaip - esą verslininkams tiesiog turėtų būti nurodyta kita vieta, kur jie galėtų įrengti automobilių stovėjimo vietas.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė priminė, kad šitoks metodas yra taikomas, bet tokiu atveju papildomas vietas galima leisti rengti tik Savivaldybei priklausančiuose sklypuose.

"Negalima verslininko lėšomis sukurti turtą ne Savivaldybei priklausančioje žemėje", - aiškino A. Velykienė.

Ji taip pat akcentavo, kad Savivaldybė nėra pamiršusi pažadų senamiestyje įrengti daugiaaukštes automobilių stovėjimo aikšteles.

"Bet dabar norime paskatinti verslininkus investuoti senamiestyje", - minėjo ji.

Komiteto nariai nusprendė dar išsamiau šį klausimą panagrinėti kitame posėdyje, nes rytoj vyksiančiame miesto Tarybos posėdyje jis dar nebus svarstomas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder