Senamiesčio puošmena vėl trupa

Senamiesčio puošmena vėl trupa

Vos prieš metus atnaujintas ir papildytas Klaipėdos senamiesčio žemėlapis Turgaus ir Tiltų gatvių sankryžoje vėl aptrupėjo. Kodėl taip greitai, kas dėl to kaltas ir kada puošmena vėl bus tvarkoma, kol kas niekas atsakyti negali.

Ant pastato Turgaus g. 21 sienos Klaipėdos senamiesčio planas-žemėlapis buvo nupieštas 2004 metais, norint pažymėti Lietuvos įstojimą į Europos Sąjungą. Pajūrio vėjų ir lietaus skalbiama siena per tryliką metų apsilupinėjo ir žemėlapis ėmė trupėti. Atnaujinti piešinį savo lėšomis nusprendė susivieniję šeši Klaipėdos ROTARY klubai.

UAB "Pamario restauratorius" sykiu apšiltino sieną, o žemėlapio autorius, "Klaipėdos dizaino centro" dailininkas Rodionas Petrovas, atnaujino piešinį. Restauruota puošmena iškilmingai atidengta praėjusiais metais per Jūros šventę.

Praėjus vos metams piešinį puošiančių Europos Sąjungos ir Klaipėdos miesto vėliavų spalvos išbluko, o nuo Klaipėdos miesto herbo ėmė luptis dažai.

Darbus atlikusių įmonių atstovai tik iš "Vakarų ekspreso" sužinojo apie piešinio trūkumus, tad pakomentuoti, kodėl taip greitai ir kokie - sienos pagrindo ar piešinio - dažai lupasi, negalėjo.

"Piešinys atliktas grafičių dažais, kuriuos uždažyti lengviau nei nugrandyti. Pati siena buvo specialiai remontuojama, kad piešinys ilgiau išsilaikytų. Gal vis dėlto pastato sienos gruntas ėmė trupėti?" - svarstė Klaipėdos dizaino centro atstovas Vakaris Bernotas.

UAB "Pamario restauratorius" direktoriaus pavaduotojas statybai Algimantas Zokaitis prisipažino seniai nematęs Klaipėdos senamiesčio puošmenos, tad negalintis pakomentuoti jos būklės.

"Lupasi ir kitas, Klaipėdos pilies džiazo festivaliui dedikuotas, sienos piešinys. Drėgmė, vėjai, šaltis veikia pastatus", - apgailestavo pašnekovas ir pažadėjo įvertinti situaciją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder