Senamiesčio pašto likimas vis dar nežinomas

Senamiesčio pašto likimas vis dar nežinomas

Klausimas dėl senamiestyje esančio vadinamojo Balandžių pašto patalpų vis dar neišspręstas. Praėjusiais metais Savivaldybės taryba įpareigojo miesto valdžios atstovus sėsti prie derybų stalo su AB Lietuvos paštu, tačiau derybų klausimas atsidūrė aklavietėje.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, miestas įsigyti senamiestyje esančio pašto patalpų neišsižadėjo. Nuo Tarybos priimto sprendimo praėjo maždaug pusmetis.

"Mes jiems nusiuntėme pasiūlymą ir pakvietėme į derybas. Lietuvos pašte vyksta pertvarka ir šiuo metu jie nedaro jokio veiksmo. Mus taryba ką įpareigojo, tą ir padarėme. Iš Lietuvos pašto gavome atsakymą, kad jie turi kažką perskaičiuoti. Daugiau veiksmų padaryti negalime, nes iš Lietuvos pašto negavome jokios informacijos", - sakė S. Budinas.

Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė patvirtino, kad prie Balandžių pašto problemos dėl darbų gausos delsiama ir nėra aišku, kada prie jo bus prieita.

"Tiesiog niekas nevyksta su tuo paštu. Ieškome panaudojimo galimybių. Mes kol kas patys nepriėmėme sprendimo, ką su tuo pastatu reikėtų daryti. Galimybė perduoti paštą Savivaldybei neatmetama", - teigė V. Budrienė.

Balandžių pašto patalpose veikusi įstaiga buvo uždaryta kiek daugiau nei prieš metus. Į tai sureagavę klaipėdiečiai surinko ir perdavė premjerui apie 300 parašų. Buvo baiminamasi, jog Klaipėdos menininko Vytauto Karčiausko kurtas pašto interjeras bei ten esantys meno kūriniai gali būti sunaikinti.

Tąkart meras Vytautas Grubliauskas teigė, jog yra dvi galimybės - pašto patalpas pirkti arba nuomoti. Pirkimo kaina galėtų siekti 87 tūkst. Eur.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder